Policija pretražuje kuću i ostale objekte na imanju Dominićevih (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) - 1
Policija pretražuje kuću i ostale objekte na imanju Dominićevih (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) - 1 Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Nedjeljni Jutarnji u posjedu je iskaza Martina Dominića policiji 2005. o nestanku kćeri Jasmine Dominić, koji baca novo svjetlo na ubojstvo djevojke čije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.


"Jasmina me dvaput zvala u ljeto 2000. i rekla da ide na brod i u Francusku s dečkom. Dopustio sam joj" rekao je Martin Dominić, Jasminin i Smiljanin otac.

Vezani članci Obitelj Smiljane Srnec na suđenju (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) - 3 Smiljaninu zetu na sudu pozlilo, svjedočila i kći : "David je nožem razrezao vrećicu. Rekao je da je vidio spolovilo" Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) "Ubila sam je. Zatukla!": Odvjetnik žene osumnjičene za ubojstvo sestre ima plan kako ju spasiti

Martin Dominić ni u jednom trenutku nije izrazio ni sumnju da bi druga kći, Smiljana, koja se u međuvremenu udala i postala majka, imala ikakve veze s Jasmininim nestankom. Policiji je predao isteklu Jasmininu osobnu iskaznicu, putovnicu i studentsku iskaznicu, koje su supruga i on pronašli kad su pospremali kćerinu sobu, piše Jutarnji list.

Policajcima nije rekao što je nagnalo njega i suprugu Katarinu na pospremanje sobe i jesu li se u njima budile sumnje kada su našli osobnu iskaznicu, putovnicu i studentsku iskaznicu kojoj je istekao rok važenja, donosi Jutarnji list.

Za Jasminino ubojstvo sudi se njenoj sestri Smiljani Srnec. U optužnici se navodi da je tijekom ljeta 2000. godine Srnec u obiteljskoj kući u Palovcu zadala sestri najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač. (Hina)