Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Suđenje Smiljani Srnec

Smiljaninu zetu na sudu pozlilo, svjedočila i kći : "David je nožem razrezao vrećicu. Rekao je da je vidio spolovilo"

Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 4
Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 4
Aktualno Galerija +0 Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 4 Galerija 1/1 >>
Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavilo se suđenje Smiljani Srnec, a svjedočili su članovi obitelji.

U nastavku suđenja Smiljani Srnec na Županijskom sudu u Varaždinu svjedočili su i članovi obitelji Srnec. Na sud su došli i članovi Smiljanine obitelji - majka Katarina, kći Katarina i Katarinin zaručnik David Balent.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj škrinja "Ubila sam je. Zatukla!": Odvjetnik žene osumnjičene za ubojstvo sestre ima plan kako ju spasiti Slika nije dostupna Otišla podići novac Smiljanu Srnec u lisicama doveli u banku: "Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Imala je i lance oko pojasa..."

Majka Katarina odbila je svjedočiti jer ne želi sudjelovati u kaznenom postupku u svojstvu oštećenika. Nije htjela ni nadoknadu troškova.

Svjedočenje nije odbila Smiljanina kći Katarina.

Rekla je kako je škrinju otvarala s dečkom, nakon što je Smiljana odvezla kćer na vjeronauk. U međuvremenu se vratila i otišla tuširati. Pala je, a Katarina joj je rekla da legne i da se odmori.

"U subotu smo David i ja išli prazniti škrinju. David je uzeo nož i razrezao vreće. Došao je do mene, rekao da se vide ženske noge i spolovilo. Vani smo čekali policiju", rekla je Smiljanina kći Katarina. Nazvala je očuha i ujnu kako bi joj odvezla sestre.

Na pitanje zašto su otvarali škrinju odgovorila je kako su se majka i baka dogovorile da se ta škrinja makne. Rekla je i da se škrinja tamo nalazi otkad ona pamti te da se nikad nije koristila. Škrinja nije bila skrivena ničime. Bilo je na njoj nekih igračaka, ali nije bila skrivena. Smiljana je, tvrdi kći, dogovorila zamjenu uređaja s nekim drugim. Katarina je rekla i da nikad nije pitala zašto se škrinja ne otvara.

"Rekla sam majci da pozove policiju. Sve se događalo jako brzo. Policija je odvela majku i očuha. Palo mi je na pamet da bi u škrinji mogla biti teta", posvjedočila je kći Katarina i dodala kako u obitelji nisu razgovarali o cijelom slučaju te da ne zna kako je tijelo dospjelo u škrinju.

Katarinu je ispitivalo i državno odvjetništvo. Kazala im je da je baka bila jako potresena i na tabletama i injekcijama. Znala je spominjati dogodovštine iz djetinjstva, no da se u obitelji nije pričalo o samom nestanku. Djed nikad nije pričao o Jasmini. Kaže da se u obitelji nije pričalo gdje je teta te da nema saznanja da se u obitelji pričalo da je teta u Francuskoj.

Ispitivao ju je i odvjetnik Smiljane Srnec. Katarina mu je rekla kako je na 10. rođendan shvatila da je teta nestala. Objasnila je da se sjeća kako je Jasmina izgledala, sjetila se igre i nekih događaja. Ispričala je zgodu kada su se Smiljana i Jasmina svađale s djedom, a on je pao kroz staklena vrata. Smiljana joj je tada rekla da ode u sobu.

"Djed je bio dobra osoba. Kakav je bio s drugima, ne znam", rekla je Katarina i dodala kako je i Smiljana dobra i brižna osoba te da je ne smatra lošom.

Smiljana nije imala pitanja za kćer.

Svjedočio je i Smiljanin zet David. U kući u Palovcu živi od 2016., a zalazio je tamo od 2014., kada je upoznao Katarinu. Škrinja je uvijek bila ispod stepenica, ali nikad nije obraćao pozornost jer je bila prekrivena. Smiljana i baka dogovorile su se da se makne, a Smiljana je zvala tvrtku koja je odvozila otpad.

"Škrinja je bila jako teška", rekao je David, koji nikoga nije pitao što je u škrinji. Rekao je da je bila sasvim puna.

"Bila je jedna vreća. Uzeo sam nož…" nije dovršio rečenicu David, već je zatražio pauzu. Kasnije je nastavio.

"Vidio sam noge i žensko spolovilo. Od šoka se ne sjećam. Otišao sam prvo Katarini reći što sam našao", rekao je David i dodao kako o tijelu nije pričao sa Smiljanom.

"Pričali smo da je pronađeno tijelo. Nisam tada znao tko je. Niti sam znao da je nestala niti se pričalo o tom nestanku. To je bila teška tema u obitelji", rekao je David. Kazao je i kako je Hitna pomagala Smiljani, a ona je šutjela.

David do rezanja vrećice nije znao što je unutra.

Svjedočili i policajci

Nešto ranije svjedočili su i policajci i djelatnici hitne pomoći koji su 16. veljače, kad je u škrinji otkriven leš Jasmine Dominić, bili u kući Srnecovih u Palovcu.

Prvi je svjedočio policajac Manuel Vugrinec. Rekao je da je policija upućena na mjesto događaja u 12:07. Dočekali su ga Smiljanina kći Katarina i zaručnik David.

Kazao je kako je Katarina otvorila škrinju, na nekih 5 centimetara, te da je prvo ugledao koljeno. Zatim je škrinju zatvorila. U škrinji su bile i neke vrećice s povrćem. Vugrinec je zatim zamolio ukućane da odu u kuhinju.

"Smiljani je pozlilo te joj je pružena hitna pomoć", rekao je Vugrinec.

Na sudu su pustili i snimku poziva Hitnoj pomoći Nade Sabol, Smiljanine ujne, kada je pozlilo Franji.

Branko Liber, medicinski tehničar, rekao je da je tek kad je Sabolu dao terapiju, saznao da su mu pronašli nećakinju nakon 19 godina. I da su je našli u zamrzivaču.

"Vidjeli smo smrznuta koljena i na nogama crne vreće", objasnio je Liber. Svjedočio je i kako je vidio osumnjičenu.

"Smiljana je bila sa suprugom. Tresla se. Svi su bili prilično tihi. Smiljana je sjedila za stolom. Imala je zatvorene oči i tresla se.

Smiljana Srnec osumnjičena je da je ubila svoju sestru Jasminu i njezino tijelo strpala u škrinju u obiteljskoj kući. Tamo ga je čuvala 19 godina, sve dok ga u veljači ove godine nije otkrio zaručnik njezine kćeri Katarine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene