Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tko je vlasnik?

FOTO Nastavlja se saga s dvorištem u zagrebačkom vrtiću: "Doveo je bager i počupao drveće, travu, kopao po terenu"

Novi radovi u dvorištu Dječjeg vrtića Matija Gubec
Novi radovi u dvorištu Dječjeg vrtića Matija Gubec Čitateljica
Aktualno Galerija Novi radovi u dvorištu Dječjeg vrtića Matija Gubec Novi radovi u dvorištu Dječjeg vrtića Matija Gubec Foto: Čitateljica Vrtić na Knežiji Vrtić na Knežiji Foto: Google Maps/Screenshot Ograda vrtića na Knežiji Ograda vrtića na Knežiji Foto: Čitatelj +0 Novi radovi u dvorištu Dječjeg vrtića Matija Gubec Galerija 1/4 >>
I ovog vikenda noviteti u dvorištu zagrebačkog Dječjeg Vrtića Matija Gubec. Prvo je pomaknuta ograda, a u subotu su na terenu bili i bageri.

Još jedna radna akcija bila je ovog vikenda u dvorištu Dječjeg vrtića Matija Gubec u Zagrebu. Prošlog je vikenda dvorište smanjeno za 100 četvornih metara tako što je pomaknuta ograda za 10 metara, a ove je subote roditelje dočekalo još jedno iznenađenje - bageri.

"Doveo je bager i počupao drveće, travu te kopao po uzurpiranom terenu", ispričala nam je majka čije dijete pohađa vrtić. Zbog smanjenog prostora u kojem se djeca sada igraju, njezino je dijete prvi dan i ugriženo jer su, kako nam je rekla, "djeca stješnjena".

Novi radovi u dvorištu Dječjeg vrtića Matija Gubec Novi radovi u dvorištu Dječjeg vrtića Matija Gubec (Foto: Čitateljica)

Ogradu je prošlog vikenda, rekao je za DNEVNIK.hr, pomaknuo, kako on tvrdi, pravi vlasnik parcele na kojoj se nalazi vrtić jer je zbog potresa pukla cijev pa će morati kopati na tom dijelu. 

Pročitajte i ovo Drago Palestrina Mazić, Hrvat u Marakešu Izvukao živu glavu Ozlijeđeni Hrvat iz Maroka: "Da me komad od 500 kila poklopio, više me ne bi bilo"

"Uzurpator niti je vlasnik, niti mijenja cijevi na javnom dobru jer to radi Grad, već samovlasno mijenja ogradu, čupa drveće i travu na vrtićkom dvorištu da omogući stavljanje terase puba", rekla nam je zabrinuta majka.

Pročitajte i ovo Ilustracija opoziv proizvoda Provjerite zalihe: Jedna vrsta brašna povlači se s polica

Ona vjeruje da je riječ o nezakonitom širenju kafića, ali voditelji kafića koji se tamo nalazi taj prostor iznajmljuju i nemaju nikakve veze s ovim slučajem.

U online zemljišnjim knjigama stoji da zemljište pripada Hrvatskim željeznicama, a odgovor na upit još čekamo. Grad Zagreb odgovorio nam je da je "Dječji vrtić u dugogodišnjem nesmetanom posjedu spomenutog dvorišta".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene