U travnju će inspektori 'češljati' rokove plaćanja u državnim institucijama kako bi utvrdili plaća li sama država račune u zakonskim rokovima.


Ministarstvo financija nastavlja borbu protiv neplatiša. Na teren u travnju izlaze ispektori koji će češljati rokove plaćanja u državnim institucijama. Žele utvrditi najprije plaća li država sama račune u zakonskim rokovima. To je plan ministra Linića, još od prošle godine, da se računi moraju plaćati u roku od 30 ili 60 dana. Početkom svibnja, nakon što inspektori završe posao bit će javno objavljeni svi dužnici.

Kako se provode reforme? Najavljene obični građani još neće osjetiti

Vezani članci Ministar zdravstva Vili Beroš Dug bolnica za lijekove veći od 4 milijarde kuna, Beroš: "Moramo naći rješenje, a ne samo 'vatrogasnim mjerama' gasiti ovaj problem" Dražen Oreščanin Dio leasing kuća uvodi moratorij: Klijentima će hitno ponuditi odgodu glavnice i kamata na 12 mjeseci

'To je sad dosta dugo uvijek bilo kao jedna tabu tema da je uvijek problem u poduzetništvu da država ne plaća. Ono što vam ovdje mogu reći da je to isto jedan korak unaprije da ćemo javno objaviti kako država po svim ministarstvima, trgovačkim društvima, agencijama, ustanovama, sveučilistma i zavodima, znači kako se izvršavaju rokovi plaćanja', rekao je Boris Lovac, zamjenik ministra financija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook