Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od glavnih naputaka ministra financija kolegama je štednja gdje god je moguće.


Neki su ga shvatili ozbiljno - zbog proračunske štednje mijenja se Zakon o dječjem doplatku. Odluka za koju bi početkom kolovoza ministri trebali dignuti ruke srećom ne ide na štetu onih koji primaju dječji doplatak. Novac, i to ne mali iznosi, uštedjet će se na - poštanskim troškovima.

Vezani članci Mario Jurič Reporter Dnevnika Nove TV o štednji u Njemačkoj: "Vlada je već prošloga mjeseca kritizirala građane zbog prekomjerne potrošnje energije" Slika nije dostupna Diljem EU Hrvati imaju 12.500 štednih računa: 'To je ekonomski neisplativo. Znači postoje neki drugi razlozi'

Za još najmanje milijardu kuna ministar financija Slavko Linić mora srezati državni proračun. Vremena je sve manje, ali mjesta za uštedu još uvijek ima. Tako obavijesti u dječjem doplatku više neće primati svi.

>> Doznajte kako uštedjeti na struji i do 1.000 kuna!

'Na ovaj način mi ćemo izdavati samo rješenja ukoliko je došlo do nekih promjena. To bi na godišnjoj razini bilo negdje oko 2 milijuna kuna', rekla je Milanka Opačić.

Promjenom Zakona o dječjem doplatku roditelji će na kućnu adresu dobivati rješenja samo onda ako se pravo na doplatak ne prizanje ili kada se smanjuje ili povećava. Odluka je to koju pozdravljaju i sami roditelji.

Mama Vlatka Pavlić je komentirala da je to bilo bacanje novca i da je dobro da Vlada uvodi ovu odredbu. 'To rješenje vam nigdje niti ne treba. Sva dokumentacija, ukoliko vi primate dječji dodatak, danas se provjerava putem kompjutora tako da je taj papir praktički totalno nepotreban i mislim da država time radi dobar potez jer štedimo', rekla je mama Mirjana Rakić.

Na jednak način štede i u Ministarstvu kulture pa većinu komunikacije obavljaju elektroničkim putem.

'Sastoji se u tome da su i prijavnice online, da odluke o dodjeljivanjima sredstava također idu elektroničkom poštom. Sva prepiska s europskom komisijom je oduvijek već važeća u dokumentima s elektronskom poštom', rekla je Andrea Zlatar Violić, ministrica kulture.

I u drugim ministarstvima štede. Koliko točno, ne znaju. Najviše na uredskom materijalu, racionalnom korištenju papira i mobitelima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju