Sudnica, ilustracija
Sudnica, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Na stranicama Državnog sudbenog vijeća napokon su dostupne imovinske kartice hrvatskih sudaca i državnih odvjetnika.


Objavljene su početkom siječnja ove godine, kada je bio i proceduralni rok, no nikakva obavijest o tome nije objavljena, a pristup karticama "sakriven" je u dnu stranice. No imovinske kartice sudaca možete provjeriti i ako kliknete ovdje.

Vezani članci Privođenje osumnjičenih za stečajne malverzacije Stečajnom sucu i još troje osumnjičenih određen jednomjesečni istražni zatvor, tereti ih se da su ukrali 30 milijuna kuna Zgrada Vrhovnog suda Milanović sutra dobiva prijave kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prošle je godine najavljivao kako će se kartice objaviti nakon ljeta, no na to se čekalo dosad, a sam projekt u najavi je već četiri godine. Objavu je usporila Opća odredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR) zbog koje su se morala izmijeniti dva zakona.

Tako se može doznati da je Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek stan i garažu u Karlovcu u vrijednosti od 1.470.000 kuna kupila kreditom, darovano joj je građevinsko zemljište veličine 1003 m² te je suvlasnica četvrtine još jednog zemljišta veličine 9423 m², što je stekla nasljedstvom.

Njezin zamjenik i predsjednik Državnoodvjetničkog vijeća Darko Klier u Ludbregu ima dva stana veličine 70-ak kvadrata, jedan je kupio, a drugi naslijedio.

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa je pak suvlasnik kuće s okućnicom u Dubrovniku veličine 650 m², vrijedne 7.500.000 kuna koju je naslijedio, a u njegovoj je obitelji od 1907. godine.