Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz državni vrh

Napokon bez naslikavanja političara: Na obljetnici Oluje u prvom planu - branitelji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovogodišnja obljetnica vojno redarstvene akcije Oluja bit će drugačija od svih prethodnih.

Svečanosti dizanja zastave na kninskoj tvrđavi će nazočiti tek nekoliko političara iz državnog vrha te 200-tinjak sudionika akcije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POLICIJA NAJAVILA PRIJAVE Skandal na proslavi u Kninu: Skejina skupina opet provocirala - orilo se "Za dom spremni", u publici se dizale desnice Slika nije dostupna 22. obljetnica Proslava Oluje u Kninu prvi put bez Thompsona: "Nisam ni dobio poziv"

>> Na fotografiji s kninske tvrđave nema većine poznatih aktera iz ´95.

>> Oni su oslobodili Knin: Pogledajte mimohod branitelja

Uz državni vrh idu i šestorica vojnika koji će držati zastavu, a čast da je podigne imat će jedan od najzaslužnijih vojnika iz akcije.

Ministar branitelja Fred Matić kaže da su svi dobrodošli u Knin pa i političari. No, zbog ograničenog prostora, odlučili su smanjiti broj uzvanika i pozvati branitelje koji prethodnih godina zbog brojnih političara nisu imali svoje mjesto na tvrđavi.

'Oluja je proslava veličanstvene pobjede Hrvatske vojske i naroda u Domovinskom ratu. Svi su pozvani, svi su dobrodošli, ali u prvom planu moraju biti branitelji, a onda svi ostali. Dosada su nažalost branitelji bili ukras političarima, a ove godine to želimo promijeniti', kazao je ministar Matić.

Rijetki su slučajevi u kojima su vladajući i oporba jedinstveni. U HDZ-u pozdravljaju ministrovu ideju da branitelji budu u naslovnoj ulozi. 'Ukoliko je ta informacija točna. HDZ apsolutno i u cijelosti podržava takav stav i mislimo da je krajnje vrijeme da branitelji dobiju ulogu koju zaslužuju na prosalvi Oluje', kazao je Željko Dilber iz HDZ-a.

Novost je da će se ove godine središnja proslava održati ispred spomenika poginulim braniteljima na središnjem gradskom trgu, umjesto postrojavanja na nogometnom igralištu kao prethodnih godina.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene