U sklopu 16 obljetnice akcije Oluja i Dana pobjede održan je i mimohod branitelja.


Obučeni u uniforme i ovaj put naoružani samo stijegovima, oni koji su oslobodili Knin danas su prošetali njegovim slobodnim ulicama.

Vezani članci Milanović i Plenković na obljetnici Oluje - 1 VIDEO Zakopali ratne sjekire? Ugodno ćaskanje Milanovića i Plenkovića na obilježavanju Oluje Predsjednik Zoran Milanović Milanović u Kninu prozvao BiH zbog optužnica protiv hrvatskih zapovjednika: "Tim ljudima se neće suditi u Hrvatskoj, taj film nećete gledati"

U svom govoru premijerka Kosor s govornice na kninskom stadionu 'Dinara' posebno je pozdravila generale Antu Gotovinu i Mladena Markača te izazvala gromoglasan pljesak. Predsjednik Josipović se tek naknadno ustao ali ni tada nije zapljeskao. 'Oluju ne slavimo da bi proslavili rat već mir koji je pobjeda donijela. Blistava hrvatska vojna akcija ne smije biti dovedena u pitanje zbog nečasnih postupaka pojedinaca odgovornih za zločine protiv naših sugrađana srpske nacionalnosti', poručio je predsjednik Ivo Josipović.

Cijeli državni vrh danas je u Kninu, a na stadionu u šesnaest postroja okupilo se više od 1200 pripadnika OSRH, udruga branitelja i pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova. Prvi puta, u sklopu postroja, javnosti je predstavljen i postroj EU borbenih skupina u kojima RH sudjeluje kroz ostvarivanje zadaća i misija Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU.