Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad će sunce?

Nakon nevremena - opet nevrijeme: Upaljen narančasti meteoalarm, stižu kiša, grmljavina i jak vjetar

Zbrajaju se štete od nevremena i tuče koji su zahvatili sjeverozapadne i središnje predjele zemlje, a pred nama je nova jača promjena koja nam donosi kišu koja će mjestimice prijeći u grmljavinsko nevrijeme, ali i jake udare vjetra.

Na kopnu će se vrijeme polako smirivati, no i dalje je, iako rjeđe, moguć još poneki pljusak. Puhat će umjeren jugozapadnjak, a temperatura će iza kiše biti niža od dosadašnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Vjetrovito vrijeme s ljetnim temperaturama posebno će naškoditi alergičarima: Meteorolog donosi detalje Slika nije dostupna Nepovoljno vrijeme Izdan meteoalarm: Upozorenje zbog nevremena i grmljavinskih pljuskova te jakog vjetra

Na istoku će se jače naoblačiti, bit će kiše i pljuskova, a puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Temperatura se u Slavoniji unatoč tomu očekuje do najviše 26 stupnjeva.

U Istri sa zapada kidanje naoblake pa će i na sjevernom Jadranu i u gorju biti manje kiše. U gorju umjeren i jak jugozapadnjak, a na moru jugo i manje kiše, ali zato će je na jugu biti više.

U Dalmaciji su mogući izraženiji pljuskovi ili grmljavinska nevremena, a uz to će biti i jakog i olujnog juga, uz temperature od 19 do 23 stupnja.

Kopno će u dane vikenda obilježiti djelomice sunčano vrijeme uz tek pokoji manji pljusak. U ponedjeljak ponovno oblačnije s kišom i pljuskovima. Jutra pred nama nešto svježija, a danju uz južinu toplije, osobito u nedjelju.

U Dalmaciji tijekom vikenda pretežno sunčano, na sjevernom Jadranu moguć je poneki pljusak, a zatim će u ponedjeljak pljuskovi na moru biti češći, ponegdje i obilniji.

Najviše ćemo kiše i grmljavinskih nevremena tako imati u gorju te na Jadranu i područjima uz njega, a osim toga bit će i jakog i olujnog vjetra s juga pa je zbog toga za ta područja izdano narančasto upozorenje Meteoalarma DHMZ-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene