Obavijesti Video Pretražite Navigacija
puše jak vjetar

Snažno nevrijeme zahvatilo sjever Hrvatske: Na području Varaždina više od 2000 munja, u Zagrebu vjetar rušio grane

Snažan vjetar, pljusak i grmljavina zamijenili su sunčani dan na području Zagreba i okolice nešto prije 15:00. Očekuje se da će se u ostatku dana naoblačiti i na obali.

Malo prije 15:00 u Zagrebu i okolici počeo je padati najavljeni pljusak praćen grmljavinom i snažnim vjetrom.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Slika nije dostupna VELIKA PROMJENA VIDEO Jako grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu: Upaljeni meteoalarmi, čini se da se opraštamo od ljeta

Kako je najavio Državni hidrometeorološki zavod, sredinom dana lokalno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i izraženijih. 

Zbog nevremena zagrebački vatrogasci imali su posla na Jakuševcu gdje je vjetar odnio komad lima, a u Španskom su intervenirali zbog grane na ulici. U Varaždinu je vjetar na više mjesta srušio stabla te su vatrgoasci iz podruma jedne obiteljske kuće ispumpavali vodu.

Trešnjevka

Duž obale će prevladavati sunčano, osobito u Dalmaciji, tek rijetko uz umjeren popodnevni razvoj oblaka.

Sesvete

 

Vjetar većinom slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu uglavnom umjerena bura, a popodne će okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura bit će između 18 i 21, a na Jadranu od 21 do 24 Celzijeva stupnjeva.

Kako javlja Istramet, na području Varaždina u posljednjih sat vremena udarilo je 2000 munja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene