Snažan vjetar, pljusak i grmljavina zamijenili su sunčani dan na području Zagreba i okolice nešto prije 15:00. Očekuje se da će se u ostatku dana naoblačiti i na obali.


Malo prije 15:00 u Zagrebu i okolici počeo je padati najavljeni pljusak praćen grmljavinom i snažnim vjetrom.

Vezani članci Milan Bandić u Miramarskoj tijekom sanacije poplave Bandić o potopu: "Ovakva kiša se ne može predvidjeti, ja kišu, nažalost, ne mogu popiti. Očito smo se Bogu nešto zamjerili" Ilustracija, vatrogasac na intervenciji u poplavljenom Zagrebu Vatrogasac preminuo tijekom intervencije u poplavljenom Zagrebu: "Naš heroj je odradio bezbroj intervencija, veliko hvala za sve"

Kako je najavio Državni hidrometeorološki zavod, sredinom dana lokalno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i izraženijih. 

Zbog nevremena zagrebački vatrogasci imali su posla na Jakuševcu gdje je vjetar odnio komad lima, a u Španskom su intervenirali zbog grane na ulici. U Varaždinu je vjetar na više mjesta srušio stabla te su vatrgoasci iz podruma jedne obiteljske kuće ispumpavali vodu.

Trešnjevka

Duž obale će prevladavati sunčano, osobito u Dalmaciji, tek rijetko uz umjeren popodnevni razvoj oblaka.

Sesvete

 

Vjetar većinom slab, na istoku i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu uglavnom umjerena bura, a popodne će okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša temperatura bit će između 18 i 21, a na Jadranu od 21 do 24 Celzijeva stupnjeva.

Kako javlja Istramet, na području Varaždina u posljednjih sat vremena udarilo je 2000 munja.