Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne krećite bez zimske opreme

Oni najavljenih 20 centimetara snijega spremno čekaju: "Ne bi trebalo nikakvih problema"

Jesen i zima/Ilustracija
Jesen i zima/Ilustracija DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Jesen i zima/Ilustracija Galerija 1/1 >>
Meteorolozi nam za ovaj vikend najavljuju zahladnjenje i prvi ovogodišnji snijeg, stoga na put ovog vikenda ne treba kretati bez zimske opreme.

Nakon toplog početka godine, ovog nam vikenda stiže prvi snijeg. Pogotovo će padati u gorskoj Hrvatskoj, a probleme će na Jadranu stvarati olujna bura.

Pročitajte i ovo Valentin Crljenko i Katarina Jusić Mezga Snijeg donio probleme Teretni kamioni unatoč zabrani izišli na staru cestu: "Pojedinci se ne pridržavaju pravila, pa se događaju nezgode" Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

"Najviše će ga pasti u gorskim krajevima, osobito u Gorskome kotaru, gdje bi ga moglo biti i više od 20 centimetara, ali snijeg će se zadržati i u nizinskim krajevima", rekla je Ana Bago Tomac, meteorologinja Dnevnika Nove TV.

Do četvrtka navečer snijega nije bilo pa se, umjesto vrhova planina, u Gorskome kotaru bijele hrpe soli u skladištima.

"Što se tiče posipala, imamo dovoljno za našu dionicu od čvora Vrbovsko do čvora Delnice. Iza mene je preko tisuću tona soli", rekao je Valentin Crljenko, voditelj Tehničke jedinice Delnice Hrvatskih autocesta.

Nova oprema za kamione postavlja se u tvrtki koja brine o državnim i županijskim cestama.

"Imamo spremne sve kapacitete koji su predviđeni zimskim operativnim programom tako da u tom smislu ne bi trebalo biti nikakvih problema", rekao je Goran Spoja, član uprave Ceste Rijeka.

Na zimskim dionicama nalazi se 840 kilometara autocesta i 1520 državnih i lokalnih cesta u Hrvatskoj. U to spadaju i sve goranske ceste.

"Nije na odmet ponoviti da je zimska oprema obavezna i, ukoliko se proglase zimski uvjeti, na našoj dionici slijede sankcije za vozače koji ne poštuju pravila zakona o sigurnosti prometa na cestama", rekao je Siniša Jurković iz Odjela za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Delnice.

Da biste izbjegli kazne, ali i moguće nesreće, najbolje je na put ne kretati bez zimske opreme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene