Tri su osobe u četvrtak teško ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći na ulazu na autocestu Sveta Helena A4 Zagreb – Goričan. U Dnevniku Nove TV gostovao je Perica Orešković, glavni policijski inspektor u službi za sigurnost cestovnog prometa, koji je odgovarao na pitanja o prometnim nesrećama i prometnim statistikama.

Galerija


Orešković je tijekom javljanja uživo rekao da je svako semaforizirano raskrižje samo po sebi opasno.

"Kada vozači ne obraćaju dovoljno pozornosti i kada ne prilagode brzinu uvjetima na kolniku, dolazi do teških prometnih nesreća", rekao je.

Odgovarajući na pitanje o tome što se radi da bi se smanjio broj nesreća, rekao je da policija pokriva sva kritična mjesta.

"Vidjeli ste i u srijedu, kada je u Splitu bila gužva, da smo na kritična mjesta usmjerili i veći broj policajaca. Također, neke kritične točke pokrivaju i policajci u civilu", rekao je Orešković.

Policija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec) Zbog nesreće na A1 između čvora Šibenik i Skradin vozi se jednim trakom

U Splitu se sudarila četiri automobila (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 3 Tragedija u Splitu: U sudaru četiriju vozila poginula djevojka - "Dovezena je mrtva u bolnicu. Prestrašno..."

Također je rekao da je tijekom prve polovice ove godine došlo do poboljšanja kad je riječ o broju nesreća.

"Tijekom prvih šest mjeseci na području PU splitsko-dalmatinske došlo je do smanjenja broja prometnih nesrećia za oko 10 posto. Kada govorimo o prometnim nesrećama u kojima su poginule osobe, stradalo je 11 osoba. Tijekom istog razdoblja prošle je godine stradalo 15 osoba", rekao je.

"Ne možemo reći da smo zadovoljni jer izgubljeno je 11 života. Mi ćemo i dalje poduzimati i preventivne i represivne aktivnosti kako bismo spriječili prometne nesreće, a pogotovo te s najtežim posljedicama", dodao je Orešković

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Tragedija djevojčice Lane: Dok se ona borila za život, vlastita joj majka uopće nije pružila šansu