Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usprkos poboljšanju

Glavni policijski inspektor u službi za sigurnost cestovnog prometa o crnim brojkama na cestama: "Ne možemo reći da smo zadovoljni, izgubljeno je 11 života"

Perica Orešković, načelnik Prometne policije PU splitsko-dalmatinske, i Mario Jurič (Foto: Dnevnik.hr)
Perica Orešković, načelnik Prometne policije PU splitsko-dalmatinske, i Mario Jurič (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Perica Orešković, načelnik Prometne policije PU splitsko-dalmatinske (Foto: Dnevnik.hr) Perica Orešković, načelnik Prometne policije PU splitsko-dalmatinske (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Perica Orešković, načelnik Prometne policije PU splitsko-dalmatinske, i Mario Jurič (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Tri su osobe u četvrtak teško ozlijeđene u teškoj prometnoj nesreći na ulazu na autocestu Sveta Helena A4 Zagreb – Goričan. U Dnevniku Nove TV gostovao je Perica Orešković, glavni policijski inspektor u službi za sigurnost cestovnog prometa, koji je odgovarao na pitanja o prometnim nesrećama i prometnim statistikama.

Orešković je tijekom javljanja uživo rekao da je svako semaforizirano raskrižje samo po sebi opasno.

"Kada vozači ne obraćaju dovoljno pozornosti i kada ne prilagode brzinu uvjetima na kolniku, dolazi do teških prometnih nesreća", rekao je.

Odgovarajući na pitanje o tome što se radi da bi se smanjio broj nesreća, rekao je da policija pokriva sva kritična mjesta.

"Vidjeli ste i u srijedu, kada je u Splitu bila gužva, da smo na kritična mjesta usmjerili i veći broj policajaca. Također, neke kritične točke pokrivaju i policajci u civilu", rekao je Orešković.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec) ozlijeđen motociklist Zbog nesreće na A1 između čvora Šibenik i Skradin vozi se jednim trakom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija traži očevice Tragedija u Splitu: U sudaru četiriju vozila poginula djevojka - "Dovezena je mrtva u bolnicu. Prestrašno..."

Također je rekao da je tijekom prve polovice ove godine došlo do poboljšanja kad je riječ o broju nesreća.

"Tijekom prvih šest mjeseci na području PU splitsko-dalmatinske došlo je do smanjenja broja prometnih nesrećia za oko 10 posto. Kada govorimo o prometnim nesrećama u kojima su poginule osobe, stradalo je 11 osoba. Tijekom istog razdoblja prošle je godine stradalo 15 osoba", rekao je.

"Ne možemo reći da smo zadovoljni jer izgubljeno je 11 života. Mi ćemo i dalje poduzimati i preventivne i represivne aktivnosti kako bismo spriječili prometne nesreće, a pogotovo te s najtežim posljedicama", dodao je Orešković

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Tragedija djevojčice Lane: Dok se ona borila za život, vlastita joj majka uopće nije pružila šansu Marijana Prpić i njezina kći Lana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Marijana Prpić i njezina kći Lana (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marijana Prpić i njezina kći Lana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Marijana Prpić i njezina kći Lana (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marijana Prpić (Foto: Dnevnik.hr) Marijana Prpić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Lana (Foto: Dnevnik.hr) Lana (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivica Seretinek, bivši Marijanin partner i otac Lanine polusestre (Foto: Dnevnik.hr) Ivica Seretinek, bivši Marijanin partner i otac Lanine polusestre (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dr. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Tragedija djevojčice Lane: Dok se ona borila za život, vlastita joj majka uopće nije pružila šansu 1/6 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene