Ivanka Dujmić iz Vinkovaca, koja je za emisiju Provjereno progovorila o strahotama koja je proživljavala na poslu prodavačice u trgovačkom lancu Boso danas je dobila otkaz.


Ivanka Dujmić iz Vinkovaca ostala je šokirana kada joj je u ponedjeljak ujutro stigla preporučena pošiljka u kojoj je bio otkaz. U odluci o otkazu koju možete vidjeti na dnu teksta u prilogu stoji kako joj je otkaz ugovora o radu uručen zbog zatvaranja poslovnice Lapovci 4 i negativnog poslovanja firme.

Vezani članci Zemljište na koje se uknjižio poduzetnik Srećko Mihaljević (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pored svih dokaza ne mogu doći do pravde: "Crvenim se zbog države koja štiti onoga tko je to napravio" Slika nije dostupna POBIJEDILA JE MOĆNOG ŠEFA BOSU "Gazda nam je govorio da smo stare kokoške koje treba zamijeniti za mlado meso"

Tako je priča, emitirana u emisiji Provjereno, koja je zapanjila Hrvatsku dobila još jedan neželjen epilog.

Podsjetimo Ivanka je za Provjereno posvjedočila o nezamislivim uvjetima u kojima rade radnici u toj tvrtki.

Direktor ih kažnjava po 200 do 300 kuna za sve i svašta tvrde. Robnu marku te tvrtke ne mogu vraćati na skladište ukoliko je ne prodaju ili joj istekne rok, pa su je prisiljeni kupovati. A u startu moraju svaki mjesec potrošiti određeni iznos u trgovini, i to onaj koji je direktor odredio! Nakon što su iz Provjerenog upitali direktora zašto djelatnici moraju potrošiti 700 kuna mjesečno on je odgovorio: 'Slušajte me, da li stado misli ili predvodnik stada misli?'.

Brojni dokumenti procurili su iz te tvrtke koji potvrđuju sve ono što djelatnici govore. Ali boje se otkaza ustvrdili su za Provjereno.

Emisija Provjereno nastavit će pratiti ovu priču sve dok institucije ne zaustave ovakvo iživljavanje nad radnicima.