Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobila i cimericu

Nakon ruševne kuće i seoske trgovine baka Alojzija napokon pronašla topli dom

Baka iz trgovine dobila novi dom (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Baka iz trgovine dobila novi dom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Baka iz trgovine dobila novi dom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Baka iz trgovine dobila novi dom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Baka iz trgovine dobila novi dom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Prije nekoliko dana Dnevnik Nove TV objavio je priču o baki Alojziji Greganić iz Ostrošinaca pokraj Našica, koju je snijeg doslovno ostavio bez krova nad glavom.

Privremeni je smještaj 77-godišnja starica našla u napuštenoj i hladnoj seoskoj trgovini.

Pročitajte i ovo Ilegalna uzgajivačnica oglasio se gradski azil Dumovec zatrpan pozivima građana: Nakon mučnog slučaja uhvaćenog "štancera", građani pohrlili udomiti štence Ivana Crnoja, predsjednica Udruge Pobjede U KORONAKRIZI Hrvati su u posljednje dvije godine udomili ili kupili više od 120 tisuća pasa, ali postoji i druga strane medalje: "Probajte zamisliti da ste zadnja rupa na svirali"

No naša priča ipak ima sretan završetak. Baka Alojzija dobila je novi dom u udomiteljskoj obitelji Štetić iz Feričanaca.

Osmijeh na licu bake Alojzije najbolje govori što misli o svojoj novoj obitelji i toplom domu. Topla soba, kuhani obroci i njega - sve su što treba skromnoj baki Alojziji.

"Jako lijepo mi se sviđa. Dragi Bog mi je dao da imam poštenu kuću, da imam pošten svijet, da su me lijepo dočekali, u toplome", kaže Alojzija Greganić.

"Sretni smo da je došla kod nas"

Baku Alojziju udomila je obitelj Štetić iz Feričanaca.

"Baka je mirna, pobožna i sretni smo da je došla kod nas", kaže udomiteljica Neda Štetić.

30-godišnja Neda je njegovateljica, a udomiteljstvo je tradicija u njezinoj obitelji.

"Tako sam odrasla da su roditelji imali udomiteljstvo. I djeca su mala, teško je naći posla. Probala sam raditi nekoliko mjeseci, bilo je teško. Teško je naći ženu koja će pričuvati djecu pa smo razgovarali suprug i ja. Ovo je bilo najbolje rješenje, a ujedno činiš dobro djelo", kaže udomiteljica.

Uz dvoje male djece, brinuti 24 sata na dan o starijima i nemoćnima doista je dobro djelo. Udomiteljstvo je više od profesije.

Baka Alojzija u novom domu ima i novu prijateljicu. Olga je kod Štetićevih već 7 mjeseci.

"Tu mi je dobro. Dobila sam jučer cimericu. Slažemo se. Hvala Bogu, dobro je, sve je ok", kaže Olga Nemet.

"Iz seoske trgovine u topli dom"

Da je znala da je ovako lijepo kod udomitelja, priznaje nam baka Alojzija, ne bi čekala da joj krov padne na glavu, već bi poslušala socijalnu radnicu.

"Verica je mene htjela još u jesen dati. Ma ne idem ja iz svoje kuće. Neću ja svoju kuću napustiti. E, kad su vile uprle u oči, grebi i rukama i nogama", kaže Alojzija Greganić.

Iz ruševne kuće, u napuštenu seosku trgovinu. Iz seoske trgovine u topli dom.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene