U petak navečer ekipa DNEVNIK.hr-a posjetila je plato ispred zagrebačkog HNK-a gdje se već mjesecima okupljaju mladi nakon što se u ponoć zatvore ugostiteljski objekti, a jučer je policija u sat vremena rastjerala sve okupljene.

Galerija


Komunalni redari i policija rastjerali su u subotu navečer mlade koji su se već tradicionalno okupili ispred zgrade HNK u Zagrebu. Dogodilo se to samo dan nakon nakon naše reportaže, ali i brojnih svjedočanstava o popularnom okupljalištu mladih Zagrepčana u jeku epidemije.

Vezani članci Klinička bolnica Dubrava Ravnatelj KB-a Dubrava o liječnici koja je ukazala na nepravilnosti u bolnici: ''Nitko joj nije prijetio, odbacujemo mogućnost otkaza'' Testiranje na koronavirus ''Nije se testirao, a dobio pozitivan test'', ''I moj susjed isto'': Provjerili smo što se krije iza tih priča koje kruže društvenim mrežama

Iako se prema posljednjim mjerama maske moraju nositi i na otvorenom ukoliko nema propisanog razmaka, i naša je ekipa svjedočila da mnogi među okupljenima u petak navečer nisu nosili maske, a stavljali su ih tek kad su vidjeli da ih snimamo.

Iako su policajci i redari vrlo brzo ispraznili prostor pred HNK, većina okupljenih samo se premjestila u obližnje parkove gdje su nastavili sa zabavom na otvorenom. Najviše ih je samo prešlo cestu i nastavilo druženje na Trgu Ivana Mažuranića.