Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne znaju kome se obratiti

Nakon potresa u Glini i Petrinji nema obiteljskih liječnika: "Sad mi je gore nego prvi put, kad je bilo najjače"

Aktualno Galerija Marica iz Gline Marica iz Gline Foto: DNEVNIK.hr Dom zdravlja Petrinja - 1 Dom zdravlja Petrinja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dom zdravlja Petrinja - 2 Dom zdravlja Petrinja - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dom zdravlja Petrinja - 3 Galerija 1/4 >>
Stanje u Petrinji i okolici daleko je od normalizacije. Iz Grada poručuju kako će, nakon što se utvrdi pravo stanje sa štetama, znati na koji će se način uspostaviti rad gradskih službi i ustanova, te hoće li ljude preseliti na druge lokacije.

Dom zdravlja Petrinja do daljnjega ne radi, obiteljski liječnici i stomatolozi izmješteni su na druge lokacije u Petrinji, ali i u Popovači i Kutini.

Dio liječnika radi isključivo terenski. Pošta radi, a zbog teško stradalih zgrada velika većina trgovina je zatvorena.

"Dobio sam pomoć unesrećenima od bratića i išao sam podići", kazao je Željko i dodaje kako su unutra službenice. "Sve je u redu, malo otežano, nema veza, ali uglavnom su ljubazni i dosta učinkoviti", rekao je.

"Jučer su nas zvali, mislim redom nas zovu, jedan po jedan dućan osposobljavaju, kao da mora se ići čistiti i raditi u zgrade koje još nisu pregledane. Ništa, mi smo jutros, jutros je bio potres 4 i nešto, mi smo bile unutra, u dućanu", dodala je trgovkinja Marijana.

Liječnici obiteljske medicine ne dolaze

Ljudi na ugroženim područjima trebaju liječničku pomoć. Kronični bolesnici čiji liječnici obiteljske medicine više ne dolaze na pogođena područja, ne znaju kome se obratiti.

Osim toga, posljednji potres posebno ih je pogodio. Psihički su u ponedjeljak iznimno loše. Marica iz Gline kaže kako je loše sa živcima, a Milan iz Kukuruzara navodi da ne može na noge. "Sad mi je gore nego prvi put kad je bilo najjače, ne mogu pričati", požalila se Manda iz Mečenčana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sutra Dan žalosti za stradale u Posušju Plenković o stanju nakon potresa: "Zbog ove katastrofe osnovali smo poseban oblik Stožera civilne zaštite kojem je na čelu Tomo Medved"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stanje na terenu Sisačka gradonačelnica: "Građanima će se dijeliti vaučeri u iznosu od 2000 kuna za kupnju građevinskog materijala"

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene