Divlje svinje, ilustracija
Divlje svinje, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Divlje svinje u noći sa subote na nedjelju došle do mjesnog groblja na Križišću te uneredile grobna mjesta.


Mještanka Anka Špalj apelirala je na gradonačelnika da započne s rješavanjem problema sve učestalijih dolazaka divljih životinja u naseljena mjesta na području grada Kraljevice. U noći sa subote na nedjelju došle su sve do gradskog groblja gdje su napravile štetu.

Gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić najavio je održavanje sastanka, kao i postavljanje ograde na groblju, piše Novi list. ''Našli smo dvije-tri, točke gdje divlje svinje mogu najlakše ući, ali ukupno mogu ući na gotovo sto metara linije'', pojasnio je Čandrlić.

S obzirom na stanje zida, dodaje gradonačelnik, nisu u mogućnosti odmah postaviti ogradu koja bi bilo prostorno izvedena, tako da će za početak staviti barijere kako bi spriječili ulazak divljih svinja.

Istaknuo je da se s današnjom tehnologijom koja može pratiti divljač izvan naseljenih mjesta. ''Ljudi su bacali zemlju, smeće i svašta s druge strane zida, tako da je visina zida na neki način nestala te divlje svinje mogu lako ući'', istaknuo je Čandrlić.

Zlatko Vukelić, predsjednik Lovačkog društva Srndać Hreljin smatra da je jedini način izlov, u skladu s dopuštenjima i planom.

Prometna nesreća na Šolti Policajac izbjegavao divlju svinju pa sletio s ceste: ''Brzo voze umjesto da služe za primjer''

Divlja svinja u blizini Rijeke - 2 Stanovnike male općine kod Rijeke u zadnje vrijeme posjećuju neobični "turisti": "Uništavaju i vrtove, nešto bi trebalo poduzeti!"

''Od 1. lipnja dostrijelili smo deset divljih svinja. Još četiri bi bilo po redovitom planu, ali sam zatražio dodatno dopuštenje te ćemo ukupno odstrijeliti još 11 divljih svinja. Kad sve to završimo, ako bude potrebno, zatražit ćemo od Ministarstva poljoprivrede i dodatni odstrel'', zaključio je Vukelić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju