Dvoje hrvatskih učitelja danas se okitilo prestižnim nagradama. Marijana Curić nagrađena je svjetskom nagradom Global Teacher Award, a nagrada Teachers are changing lives uručena je Dejanu Nemčiću.


Učiteljica Osnovne škole Stjepana Radića Marijana Curić može se pohvaliti istinu prestižnom nagradom. Ona je za kreativan i inovativan rad s učenicima ponovno nagrađena svjetskom nagradom Global Teacher Award koju dodjeljuje ugledna obrazovna agencija AKS Education Awards iz Indije.

"Učiteljica sam razredne nastave u Osnovnoj školu Stjepana Radića u Metkoviću s 25-godišnjim iskustvom. Danas na svjetskoj konferenciji dodjele nagrada Global Teacher Award 2022. u New Delhiju u organizaciji ugledne obrazovne organizacije AKS Education Awards iz Indije dodijeljena mi je nagrada Global Teacher Award koja se dodjeljuje učiteljima koji stvaraju bolje društvo poučavanjem te se ističu kreativnim i inovativnim radom. Na današnjoj konferenciji sudjelovala sam u Panel diskusiji na temu Delivering Serious Education and Achieving a Happy Classroom Together tijekom koje je istaknuta važnost stvaranja sigurnog i pozitivnog okruženja za učenike u odgoju, te razvoju spoznaje ponašanja važnih za uspjeh učenika.Predstavila sam hrvatski model obrazovanja, rad škole u kojoj sam zaposlena te primjere dobre prakse i metode rada povezane s temom", rekla je za DNEVNIK.hr učiteljica Marijana Curić, koja je istakla da je ona jedina iz Hrvatske nagrađena ovom nagradom.

Afrika u doba pandemije - 9 ''Ovdje ne nose maske, korona im nije okupacija'': Najbolji hrvatski profesor iz Afrike poslao i važnu poruku Luki Modriću

Tea Prohaska Na brojne natječaje nema prijava, pa se u učionice vraćaju umirovljeni profesori? Ravnatelji srednjih škola: "To je vatrogasna mjera"

Zajedno s AKS Education, nagradu joj je dodijelio i hrvatski veleposlanik u Indiji Petar Ljubičić koji je svojom nazočnošću podržao uspjeh hrvatskih državljana.

Nagrada Teachers are changing lives je Dejanu Nemčiću uručena u Indiji, gdje je održana svečana dodjela. Nekoliko je kriterija za dobivanje nagrade, među ostalim, mijenjanje lokalne sredine i promocija obrazovanja

Već pet puta je išao u Afriku, gdje je održao niz predavanja, a u školama Tanzanije, Malavije i Mozambika dijelio je donacije, kao što je školski pribor, koje su se prikupljale u Hrvatskoj.

"Ovo je nagrada za sve hrvatske učitelje koji se nesebično, svakodnevno trude za svoje učenike, za sustav da bude bolje i ovo je poruka svima vama iz Indije da se nikada ne prestanete truditi biti bolji učitelj nego što ste bili jučer i vaš trud kad tad će biti nagrađen", rekao je Dejan Nemčić, profesor geografije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju