Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽIT ĆE POMOĆ

Još nisu zbrojili štetu od poplava, a sada ih je dokrajčila tuča: ''Ima i obitelji kojima ćemo morati osigurati smještaj jer neće moći spavati u svojoj kući''

Jako grmljavinsko nevrijeme kasno poslijepodne pogodilo istok zemlje. Iz Vinkovaca i Požege stižu prizori jake tuče veličine marelice. Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje i za područje Međimurja, Hrvatskog zagorja, Podravine. Za 20-ak minuta tuča je prouzročila golemu štetu na voćnjacima, usjevima, ali i zgradama i vozilima.

Meteorolozi su upozorili da bi određene dijelove Hrvatske danas moglo zahvatiti nevrijeme. Tako je i bilo. Područje Požege zahvatila je tuča i napravila popriličnu štetu.

Za Dnevnik Nove TV s gradonačelnikom Požege, Željkom Glavićem, razgovarala je Marina Bešić Đukarić, koja je uoči razgovora, rekla kako ovakvo nevrijeme nije doživjela u svojoj karijeri, te dodala kako u Vidovcima mještani lopatama s ceste razgrću silan led, kao da je prosinac.

''U Požegi, od Vidovaca pa do zapadnog izlaza, razbijeni su krovovi gotovo na svim kućama, stradao je veliki broj automobila, polupane su rolete, fasade. Stradala je Kaznionica, zatvor, ali i Gradska uprava'', govori.

Sve se dogodilo u 10-ak minuta, veliki komadi leda razbili su sve što im se našlo na putu, objašnjava. ''Takve komade leda nisam dosad nikad vidio'', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva sata nakon nevremena VIDEO Nevjerojatno: Stanovnici u Vidovcima lopatama s ceste razgrću led

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko Dociranje iz Ministarstva HND zabrinut zbog Banožićeva ponašanja: "Vrlo je jednostavna situacija - imamo novinarku koja svoj posao radi profesionalno i ministre i njegove suradnike koji to ne rade"

Nažalost, ima i onih kojima su domovi previše stradali i morat će im se pronaći novi smještaj. ''Ima i obitelji kojima ćemo morati osigurati smještaj jer neće moći spavati u svojoj kući'', rekao je.

Još se ne zna ni ukupna šteta od nedavnih poplava, a već moraju zbrajati ove današnje. ''Ima preko 170 zahtjeva za različitim nadoknadama štete nakon poplave. To još nismo sve popisali, sagledali koliki su razmjeri te štete. Sad imamo novu, veliku štetu. Ovo je nešto što je rijetko i vrlo teško. Tražit ćemo pomoć gdjegod budemo mogli'', objasnio je Glavić.

Danas više ne bi trebalo biti pogoršanja vremena, ali pitanje je što će biti sutra.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene