Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dociranje iz Ministarstva

HND zabrinut zbog Banožićeva ponašanja: "Vrlo je jednostavna situacija - imamo novinarku koja svoj posao radi profesionalno i ministre i njegove suradnike koji to ne rade"

Nakon priče koju je otvorio Dnevnik Nove TV ministar obrane Mario Banožić odustao je od ugradnje jacuzzija na vrhu višekatnice na vojnom učilištu. Potvrdio je to nakon što je obišao objekt koji još nitko ne koristi, jer nije namješten.

Još prije dva dana Banožić je tvrdio da se to ne može, jer su instalacije za jacuzzi čija je cijena bila oko 60 tisuća kuna već postavljene.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Anušić - 3 Banski dvori Plenković potvrdio da će novi ministar biti Anušić, okrznuo i Milanovića: "Na najvulgarniji način vrijeđao je mene i Banožića" Mario Banožić Mnogima odgovara Počinju konzultacije o Banožićevu nasljedniku: Jedno ime posebno se istaknulo

"Ovaj luksuz od 17 kvadrata i ove instalacije koje vidite ovdje, ja neću završiti ovu nabavu, projektirane u cijelom glavnom projektu - ja neću završiti kao nabavu jer je s vaše strane toliko isprezentirano kao luksuz. Naši vojnici ne žive u luksuzu. Čak štoviše, naši vojnici se bore da žive u onom standardu i kad odu negdje i kad im dođu u posjetu, znaju da se neće posramiti nečega", rekao je ministar, a na pitanje Ivane Pezo-Moskaljov je li odluku donio samostalno i bez utjecaja nekog iz Vlade odgovara da je odlučio sam. 

Nevjerojatno je da ministar traži ispriku od naše novinarke koja profesionalno postavlja pitanja o trošenju državnog novca. Dokaz kako je postavila pravo pitanje upravo taj da sada odustaju od jacuzzija.

HND: Sva pitanja kolegice Pezo su od interesa javnosti

A na ministrov napad na novinarku Nove TV reagiralo je i Hrvatsko novinarsko društvo koje je uputilo službeni dopis Ministarstvu obrane, a budu li i dalje uskraćivali pravo na informacije i pravo na rad novinara, o svemu će izvijestiti Europsku federaciju novinara i druge inozemne partnere.

"Zbog njegovog krajnje neprimjerenog, ne fer ponašanja prema kolegici Ivani Pezo-Moskaljov, odnosno samim time i prema Novoj TV kao medijskoj kući, gospodin resorni ministar mjesecima ne odgovara na desetke pitanja koje je kolegica Pezo-Moskaljov uputila. Sve je riječ o pitanjima koje su od interesa javnosti, a riječ je o novinarki koja 20 godina sustavno prati taj sektor i jedna od generalno, najboljih hrvatskih novinarki. Zabrinuti smo njegovim ponašanjem, pogotovo njegovim dociranjem da je kolegica nekulturna ili da je ovo nešto na osobnoj razini. Ovo ništa nije na osobnoj razini. Imamo vrlo jednostavnu situaciju, jednu kolegicu koja radi profesionalno svoj posao i jednog ministra i njegove suradnike koji to ne rade", kazao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene