Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rijeka Raša naglo je nabujala zbog obilne kiše koja je napadala u Istri. Na području mjerene postaje Most Potpićan proglašeno je izvanredno stanje obrane od poplave.


Ako imate snimke ili fotografije visokog vodostaja Raše, šaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali nipošto se ne izlažite opasnosti!

Zbog obilnih padalina na području Istre vodostaj rijeke Raše u utorak je naglo porastao. Na mjernoj postaji Most Potpićan vodostaj je kasno navečer dosegnuo 516 centimetara, a Hrvatske su vode ondje proglasile izvanredno stanje obrane od poplave.

>> Stiže oluja: Na Hvaru potopljene dvije brodice i nekoliko oštećeno

Vezani članci Oluja u Japanu (Foto: AFP) - 2 Snažna oluja pogodila Japan: Više od 800.000 ljudi mora napustiti domove, ima i poginulih Velika količina kiše u kratkom vremenskom roku aktivirala je brojna klizišta i uzrokovala odrone (Foto: Istramet.hr) Posljedice obilne kiše u Istri: Aktivirala se brojna klizišta, cijela šuma odronila se na lokalnu cestu

U porastu je bio i vodostaj na mjernoj postaji Most Raša, gdje su, prema informacijama Glasa Istre, u pripravnosti djelatnici Hrvatskih voda i Vodoprivrede kako bi u slučaju potrebe postavili zečje nasipe.

Riječ je o ekstremnim padalinama, a hidrometeorološki podaci i prognoza za noć dosta su nepovoljni pa su aktivirane sve službe', kazao je za Glas Istre voditelj labinske ispostave Hrvatskih voda Vitomir Skandul.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook