Trideset tri tone dizel goriva koje su sinoć iscurile u more nakon udara trajekta u gat sv. Petra splitske luke su lokalizirane.


Stručnjaci su utvrdili da se mrlja nije proširila prema zapadnom dijelu luke. Trenutačno tri broda čiste dizel gorivo uz pomoć posebnih uređaja za usisavanje, a stručnjaci procjenjuju da je dosad već 40 posto goriva koje je završilo u moru ishlapilo', rekao je za Dnevnik.hr. kapetan Mario Babić, državni tajnik. No, druga je priča s 'mirisom' goriva koji se danas širi Splitom.

Vezani članci Mladi pjevaju Oliverove pjesme na trajektu za Velu Luku Dirljivi prizori s trajekta koji iz Splita plovi za Velu Luku: Mnoštvo mladih pjeva hitove legendarnog Olivera Tigar, ilustracija Svjetska organizacija za zaštitu prirode zgrožena slučajem iz Hrvatske: "To otvara mnoga pitanja"

>> VIDEO Split: Trajekt udario u obalu, u moru 33 tone dizela

Babić je rekao kako će trajekt 'Tin Ujević' za sat vremena otploviti prema brodogradilištu gdje će se detaljno pregledati ne bi li se utvrdio uzrok jučerašnje nezgode. 'Prema dosadašnjim podacima, brod je bio tehnički ispravan i nije bilo nikakvih poteškoća', rekao je Mario Babić. Istakao je kako su rezultati alkotestiranja pokazali kako nitko od članova posade 'Tina Ujevića' nije bio pod utjecajem alkohola te su svi radili unutar radnog vremena.