Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Videonadzorom protiv nasilnika

Nadzorne kamere u školskim dvorištima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji uvodi sustavan videonadzor školskih dvorišta svih osnovnih škola, kojih je ukupno sedam, rekao je na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju grada Varaždina gradonačelnik Ivan Čehok.

Sva školska dvorišta pokrivat će tri do četiri kamere, a videozapisi će se čuvati tridesetak dana. Cijeli projekt u početnoj fazi stoji nešto više od 200 tisuća kuna, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i znanost Karmen Trubić. 

Pročitajte i ovo Javna površina je pod videonadzorom Opreza nikad dosta Brojne kamere nadziru građane: Kako zaštititi osobne podatke? Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio

Ppostavljanje videokamera počinje sutra i taj bi se posao trebao dovršiti za 20-ak dana.

'Nije nam cilj kontrolirati što djeca rade u školi za vrijeme nastave, nego nadzirati školska dvorišta tijekom vikenda i kasno navečer, kad se događa najviše slučajeva uništavanja imovine te prekršaja i kaznenih djela', rekao je Čehok.

U prvih deset mjeseci ove godine broj prekršaja i kaznenih djela oko odgojno-obrazovnih ustanova na istoj je razini kao i prošle godine. Dogodilo se 40-ak prekršaja s uništavanem imovine i krađom bicikala ili mobitela te samo dva slučaja fizičkog obračuna s lakšim posljedicama, rekao je načelnik varaždinske Policijske postaje Siniša Brkinjač.

Dodao je kako je mnogo veći problem opijanje maloljetnika. Tako je u prvih deset mjeseci ove godine zabilježeno oko 700 slučajeva ispijanja alkohola na javnim mjestima, a prošle ih je godine bilo oko 350. 

Broj osoba protiv kojih je podignut optužni prijedlog zato što su zatečene tri puta u ispijanju alkohola u prvih deset mjeseci ove godine iznosi 109, a prošle ih je godine bilo 19.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene