Božićnu čestitku uputio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić koji je naglasak svoje poruke stavio na slavljenje i doživljavanje Božića te kako je vrijeme da primimo Krista u svoja svratišta kako bismo ga vratili u obiteljsko slavljenje Božića.

Galerija


Nadbiskup Barišić naglasio je da nije dovoljno kao kršćanin ne mrziti nikoga i biti pravedan, već ići korak dalje: darovati se najpotrebitijima i biti svjedokom mira.

Vezani članci Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) U Splitu zaređeno 10 svećenika: "Današnje ređenje je vaše rođenje koje će mnoge obradovati" Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić: "Prigibam glavu i u ime crkve molim žrtve za oprost"

''Imamo mogućnost prepoznati i primiti Boga u našu sredinu jer u događaju Božića Bog je nepovratno i do kraja ušao u naše svakodnevlje, nije tu samo jedan dan. Betlehemsko dijete dolazi k nama, svojima, upravo u obitelj da nas međusobno poveže u zajedništvo ljubavi, prihvaćanja, solidarne pripadnosti, darovanosti, mira i pomirenja'', rekao je msgr. Marin Barišić, nadbiskup Splitsko-makarski.