Obavijesti Video Pretražite Navigacija
spašavaju živote

Nacionalni je dan hitne medicinske službe: "Na neke stvari čovjek ne može utjecati bez obzira na godine i koliko psihološki jak bio. To je prestresno"

Aktualno Galerija Nacionalni dan hitne medicinske službe - 2 Nacionalni dan hitne medicinske službe - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nacionalni dan hitne medicinske službe - 3 Nacionalni dan hitne medicinske službe - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nacionalni dan hitne medicinske službe - 4 Nacionalni dan hitne medicinske službe - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nacionalni dan hitne medicinske službe - 1 Galerija 1/4 >>
U više od 30 gradova diljem Hrvatske održane su javno-zdravstvene akcije poduke spašavanja ljudskih života od iznenadnog srčanog zastoja. Tako su djelatnici hitne edukacijom građana obilježili Nacionalni dan hitne medicinske službe i upozorili da svakog sata od srčanog zastoja umre jedna osoba.

Što se rada u sustavu tiče, ravnateljica Hitne Maja Grba Bujević poručila je da bi se neke stvari mogle popraviti, ali tvrdi da su puno toga dosad napravili - od uvođenja hitne helikopterske službe do nabave novih vozila.

"Hitna medicinska služba obavi milijun i pol intervencija, što u ambulantama što na terenu, a to sve obavi 4500 djelatnika koji rade u sustavu hitne medicine", kazala je Grba-Bujević.

Pročitajte i ovo Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi

"Najstresnija posla su vam uvijek kad radite s djecom - traume djece, reanimacije - to su neke stvari na koje čovjek bez obzira koliko godina radi, koliko jak psihološki bio, ne možete na to utjecati, to je jednostavno preprestresno", kazao je medicinski tehničar Tomislav Radivoj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene