Obavijesti Video Pretražite Navigacija
želi se braniti sa slobode

MUP-ov informatičar osumnjičen za izradu lažnih SMS-ova štrajka glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši MUP-ov istražitelj Franjo Varga, kojeg se sumnjiči za izradu lažnih SMS-ova, u zatvoru štrajka glađu.

Varga u osječkom zatvoru odbija hranu ne bi ubrzao proces, doznaje DNEVNIK.hr na Županijskom sudu u Osijeku. Vargin cilj je izići iz zatvora i braniti se sa slobode.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Podpredsjednik Sabora Milijan Brkić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Špijunirao bivšu suprugu? Ravnatelj policije ne želi otkriti u kojem je svojstvu ispitan Brkić, odvjetnik: "Policija evidentno dila s informacijama"

Vargin odvjetnik Miroslav Šatlan informaciju o štrajku glađu nije želio ni potvrditi ni demantirati. ''To su povjerljive informacije između branitelja i klijenta'', rekao je Šatlan.

U utorak je podnesena žalba na odluku suda o određivanju istražnog zatvora za Vargu u trajanju od jednog mjeseca. Odluka o tome, doznajemo, očekuje se danas ili sutra.

Navodno je u pretresu Vargine kuće pronađeno i zaplijenjeno 20 laptopa i 15 mobitela koji su predani na vještačenje zbog eventualnih dokaza o aferi SMS.

Podsjetimo, Franjo Varga je u istražnom zatvoru završio zbog sumnje da je napravio lažne SMS-ove za Zdravka Mamića, a navodno i za Tomislava Karamarka i Milijana Brkića. U Zagrebu je u srijedu priveden vozač ministra Tolušića i kum Milijana Brkića, za kojeg se sumnja da je MUP-ovu informatičaru dojavio da se nalazi pod istragom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene