Lažirana SMS prepiska (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Lažirana SMS prepiska (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Bivši MUP-ov istražitelj Franjo Varga, kojeg se sumnjiči za izradu lažnih SMS-ova, u zatvoru štrajka glađu.


Varga u osječkom zatvoru odbija hranu ne bi ubrzao proces, doznaje DNEVNIK.hr na Županijskom sudu u Osijeku. Vargin cilj je izići iz zatvora i braniti se sa slobode.

Vezani članci Globalni štrajk za klimu (Foto: AFP) - 3 Školarci počeli globalni štrajk za klimu: ''Nismo mi počeli krizu, ali se protiv nje borimo'', ''Političari, radite svoj posao'' Milijan Brkić (Foto: Marko Prpić/Pixsell) Milijan Brkić poručio: "Nisam od onih koji napuštaju borbu, ostajem se boriti još više i jače"

Vargin odvjetnik Miroslav Šatlan informaciju o štrajku glađu nije želio ni potvrditi ni demantirati. ''To su povjerljive informacije između branitelja i klijenta'', rekao je Šatlan.

U utorak je podnesena žalba na odluku suda o određivanju istražnog zatvora za Vargu u trajanju od jednog mjeseca. Odluka o tome, doznajemo, očekuje se danas ili sutra.

Navodno je u pretresu Vargine kuće pronađeno i zaplijenjeno 20 laptopa i 15 mobitela koji su predani na vještačenje zbog eventualnih dokaza o aferi SMS.

Podsjetimo, Franjo Varga je u istražnom zatvoru završio zbog sumnje da je napravio lažne SMS-ove za Zdravka Mamića, a navodno i za Tomislava Karamarka i Milijana Brkića. U Zagrebu je u srijedu priveden vozač ministra Tolušića i kum Milijana Brkića, za kojeg se sumnja da je MUP-ovu informatičaru dojavio da se nalazi pod istragom.