Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Načelnik krim policije

Gerovac: "Svi policajci svjesni su velikih očekivanja u istraživanju zločina na Ovčari"

Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije (Foto: Dnevnik.hr)
Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije (Foto: Dnevnik.hr) Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Antonio Gerovac, načelnik Uprave kriminalističke policije, i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
O radu radne skupine za istraživanje ratnih zločina počinjenih na Ovčari reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s načelnikom Uprave krim policije Antoniom Gerovcem

Procesuiranje ratnih zločinaca i otkrivanje masovnih grobnica dug je i mukotrpan posao. Hrvatska i Srbija još su 2010. oformile radne skupine koje su trebale razmijeniti podatke.

Pročitajte i ovo Velepromet i Ovčara - 5 Stravična sjećanja Velepromet i Ovčara, zločini za koje nitko nije odgovarao: Potresna svjedočanstva preživjelih logoraša Izraelski napadi na Gazu - 2 Rat na Bliskom istoku Iza izraelske brige za palestinske civile skriva se drugi plan? "Šaljemo letke, zovemo ih na mobitele i govorimo im da odu. I mnogi su otišli"

Što se dogodilo s tim radnim skupinama i ima li novosti oko procesuiranja ratnih zločina, reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s Antoniom Gerovcem, načelnikom Uprave kriminalističke policije.

Gerovac je kazao kako radna skupina za istraživanje zločina počinjenih na Ovčari intenzivno radi te izradio nadu da će uskoro izaći i s novim kaznenim prijavama.

"Rješavanje ratnih zločina bez svjedoka je uglavnom nemoguće. U korist nam ne ide ni vrijeme jer je prošlo 28 godina - svjedoci su ili mrtvi ili se boje ili su jednostavno nedostupni", kazao je Gerovac ističući kako ne samo da je osobno svjestan velikih očekivanja u istraživanju zločina na Ovčari, nego su toga svjesni i svi policijski službenici.

"Ne mogu obećati neki napredak u skorije vrijeme, ali mogu obećati naporan rad policije i svih nas koji na tome radimo", rekao je Gerovac. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene