O radu radne skupine za istraživanje ratnih zločina počinjenih na Ovčari reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s načelnikom Uprave krim policije Antoniom Gerovcem

Galerija


Procesuiranje ratnih zločinaca i otkrivanje masovnih grobnica dug je i mukotrpan posao. Hrvatska i Srbija još su 2010. oformile radne skupine koje su trebale razmijeniti podatke.

Vezani članci Radovan Karadžić (Foto: AFP) Odvjetnik Radovana Karadžića ima plan kako ga izvući iz doživotnog zatvora? "Ima pravo na dva pravna lijeka" Marina Bešić Đukarić razgovara s Danijelom Rehakom iz Hrvatskog društva logoraša (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vukovarci o uhićenjima zbog ratnih zločina: Dvadeset i sedam godina kasnije ovo je nova nada za neke obitelji

Što se dogodilo s tim radnim skupinama i ima li novosti oko procesuiranja ratnih zločina, reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak razgovarao je s Antoniom Gerovcem, načelnikom Uprave kriminalističke policije.

Gerovac je kazao kako radna skupina za istraživanje zločina počinjenih na Ovčari intenzivno radi te izradio nadu da će uskoro izaći i s novim kaznenim prijavama.

"Rješavanje ratnih zločina bez svjedoka je uglavnom nemoguće. U korist nam ne ide ni vrijeme jer je prošlo 28 godina - svjedoci su ili mrtvi ili se boje ili su jednostavno nedostupni", kazao je Gerovac ističući kako ne samo da je osobno svjestan velikih očekivanja u istraživanju zločina na Ovčari, nego su toga svjesni i svi policijski službenici.

"Ne mogu obećati neki napredak u skorije vrijeme, ali mogu obećati naporan rad policije i svih nas koji na tome radimo", rekao je Gerovac. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr