Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hoće li biti popuštanja?

Plenković: ''Ako se nastavi trend, tijekom vikenda ćemo vidjeti što s mjerama nakon 1. veljače''

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade ostavio je otvorenu mogućnost da će 1. veljače doći do popuštanja mjera.

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković podsjetio je da je u Saboru bila važna rasprava o izmjenama zakona o obnovi nakon potresa. ''Nadam se da ćemo do izglasavanja postići konsenzus prije svega o financiranju obnove'', poručio je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Ocijenio je da se nastavlja silazni trend u pandemiji koronavirusa. ''Hrvatska je u posljednjih sedam dana ostala ispod 1000 potvrđenih slučajeva. 14-dnevna incidencija pala je na 258 na 100.000 stanovnika, što je dvaput manje nego prije tri tjedna. Sad smo na razini koju smo imali sredinom listopada'', izdvojio je Plenković dobre pokazatelje i dodao da smo peti u EU-u po dnevnom prosjeku na milijun stanovnika. Kaže da i dalje moramo biti vrlo oprezni. ''S obzirom na opaki karakter virusa, na novi soj, različite zemlje u različitim trenucima su na rang-listama na različitim mjestima'', istaknuo je.

Popuštaju li se mjere od 1. veljače?

Pohvalio se da nije bilo lockdowna i policijskog sata, a da je zadržana radna aktivnost. ''Ako se ovakav trend nastavi, tijekom vikenda ćemo imati sastanak sa stožerom da vidimo što možemo učiniti s mjerama od 1. veljače'', najavio je premijer.

Čestitao je američkom predsjednikom Joeu Bidenu i naglasio da se veseli suradnji. Večeras će se održati sjednica Europskog vijeća o cijepljenju. ''Do proljeća moramo učiniti velike napore da što veći broj najugroženijih sugrađana dobije cjepivo, a onda i ostali građani'', podvukao je predsjednik Vlade.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved podnio je izvješće o stanju na potresom pogođenim područjima. Rekao je da je dosad postavljeno 646 kontejnera i mobilnih kućica, a samo jučer 60.

215 prijava o nuspojavama cjepiva

Na dnevnom je redu uobičajena informacija o aktualnom stanju vezanom za koronavirus.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da se s posebnom pozornošću prati epidemiološka situacija u Sisačko-moslavačkoj županiji. Izvijestio je da je dojavljeno 215 prijava na nuspojave od cijepljenja, a većinom se radi o blagim nuspojavama. ''Moramo biti oprezni da nam se ne bi dogodio treći val'', rekao je ministar i pozvao na smanjivanje kontakata na najmanju moguću mjeru.

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je da je od prošle sjednice Vlade u ponedjeljak utvrđeno 10 prekršaja nepoštivanja mjera, 82 kršenja mjera samoizolacije, a evidentirana su i četiri kaznena djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene