Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Beroš: ''U tijeku su pripreme za trijažu za zimski period'', Božinović govorio o povećanju izrečenih opomena ugostiteljima

Vlada je danas na sjednici, između ostalog, izvijestila o aktualnom stanju s epidemijom koronavirusa u zemlji.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice izvijestio je o prvoj sjednici Stručnog savjeta za obnovu Zagreba, za koju je kazao da je bila vrlo dobra.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Premijer Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o izbacivanju srpskog diplomata: "Reagirali smo na jedini način na koji smo mogli"

Dodao je da je Treći maj u utorak prodao brod kojim će uspjeti vratiti državni novac dobiven za opstanak tvrtke i čestitao svim radnicima na tome.

Plenković je spomenuo da je s potpredsjednikom Vlade Borisom Miloševićem (SDSS) sudjelovao na komemoraciji u Varivodama. ''Kazao sam da je to bilo djelo pojedinaca, a ne politika države. Važno je da u politici pomirbe nastavimo na ovaj način voditi računa o događajima iz povijesti'', rekao je.

O koronavirusu

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je o najnovijim podacima o epidemiji koronavirusa. Kazao je da je 219. dana od početka epidemije zabilježeno 213 novih slučajeva.

Dodao je da se zbog samoizolacije 15 zdravstvenih djelatnika iz KBC-a Dubrava u tu bolnicu rasporedilo djelatnike iz drugih zagrebačkih bolnica.

''U tijeku su pripreme za hladniji period kako bi pacijenti koji su dosad trijažu čekali na otvorenom bili adekvatno zbrinuti'', rekao je.

Dodao je da je u usporedbi sa susjednim zemljama Hrvatska u dobroj poziciji s obzirom na broj oboljelih, ali opreza ne smije nedostajati.

Božinović podsjetio na nove odluke

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da je od posljednje sjednice Vlade prošlog tjedna Nacionalni stožer, na temelju prijedloga županijskih stožera, donio 10 novih odluka za područje Zagrebačke, Virovitičko-podravske, Dubrovačko-neretvanske, Varaždinske, Brodsko-posavske i Zadarske županije. Produljene su nužne epidemiološke mjere za još 14 dana.

Stožer je donio i nove odluke na prijedlog stožera Krapinsko-zagorske i Bjelovarsko-bilogorske županije za općinu Đulovac te Vukovarsko-srijemske županije i Vinkovaca. Te mjere zabranjuju korisnicima domova za starije i nemoćne napuštanje socijalnih ustanova, osim u iznimnim slučajevima.

Zabranjeni su i posjeti domovima za umirovljenike, a u općini Đulovac nakon 21 sat ne smiju raditi ugostiteljski obrti.

''U proteklom tjednu inspektoru su izdali 1179 upozorenja, što govori o blagom porastu upozorenja. Izdana su i dva prekršajna naloga zbog nepridržavanja fizičke distance na dva koncerta'', izvijestio je ministar unutarnjih poslova.

Božinović je za petak najavio sastanak s predstavnicima ugostiteljske i glazbene industrije kako bi se dogovorile daljnje mjere.

Na dnevnom redu Vlade je i nacrt prijedloga zakona o dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije (EU), kao i prijedlog uredbe o osnivanju Državne vatrogasne škole.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene