Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako proračun bude odbijen, slijedi privremeno financiranje tri mjeseca te prijevremeni izbori.


Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici će u utorak raspravljati o gradonačelnikovu prijedlogu proračuna za 2016. od 6,85 milijardi kuna, a ako ga ne prihvate u drugom čitanju, Zagreb bi mogao na prijevremene lokalne izbore.

Vezani članci Milan Bandić u gradskoj Skupštini - 1 Nakon Bandićeva govora prekinuta maratonska sjednica Gradske skupštine Vesna Nađ (Video: Dnevnik Nove TV) Zastupnica kojoj je Bandić rekao da se baci u Savu: "Od njega sam svašta čula, ali ovo me malo štrecnulo..."

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u ponedjeljak, uoči skupštinske sjednice, da je "umjereni optimist" kad je riječ o tome hoće li gradski zastupnici prihvatiti proračun za 2016. ili ne.

Ako proračun bude odbijen, slijedi privremeno financiranje tri mjeseca te prijevremeni izbori u Zagrebu u svibnju slijedećeg godine, umjesto redovnih u istom mjesecu 2017.

"Transparentno realan i transparentno razvojan", tako je Bandić opisao proračun za 2016. čiji će prijedlog na novoj sjednici Gradske skupštine biti u drugom čitanju.

"Stajalište Gradske uprave i mene osobno je da nam ne trebaju prijevremeni izbori . Ali to neće ovisiti o nama", dodaje.

Na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u utorak bit će i rebalans ovogodišnjeg proračuna kojim se proračun smanjuje za 150 milijuna kuna ili za 2,19 posto te će, umjesto 6,85 iznositi 6,70 milijardi kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook