Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugo čitanje

PRORAČUN ZA 2016. Hoće li Zagreb na prijevremene izbore?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako proračun bude odbijen, slijedi privremeno financiranje tri mjeseca te prijevremeni izbori.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici će u utorak raspravljati o gradonačelnikovu prijedlogu proračuna za 2016. od 6,85 milijardi kuna, a ako ga ne prihvate u drugom čitanju, Zagreb bi mogao na prijevremene lokalne izbore.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Sjednica Gradske skupštine Osnovano Stručno povjerenstvo za procjenu šteta od potresa, pomagat će Gradskom povjerenstvu Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba Burna sjednica Nakon Bandićeva govora prekinuta maratonska sjednica Gradske skupštine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u ponedjeljak, uoči skupštinske sjednice, da je "umjereni optimist" kad je riječ o tome hoće li gradski zastupnici prihvatiti proračun za 2016. ili ne.

Ako proračun bude odbijen, slijedi privremeno financiranje tri mjeseca te prijevremeni izbori u Zagrebu u svibnju slijedećeg godine, umjesto redovnih u istom mjesecu 2017.

"Transparentno realan i transparentno razvojan", tako je Bandić opisao proračun za 2016. čiji će prijedlog na novoj sjednici Gradske skupštine biti u drugom čitanju.

"Stajalište Gradske uprave i mene osobno je da nam ne trebaju prijevremeni izbori . Ali to neće ovisiti o nama", dodaje.

Na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u utorak bit će i rebalans ovogodišnjeg proračuna kojim se proračun smanjuje za 150 milijuna kuna ili za 2,19 posto te će, umjesto 6,85 iznositi 6,70 milijardi kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene