Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život u čamcu

FOTO I VIDEO Sisak: Voda će se povući za tjedan dana, a tada će zbrajati štete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeni val stigao je u Sisak gdje će se zadržati još 24 sata.

Sve nadležne ekipe su na terenu. Na sreću, vodostaj stagnira, ali mnoge kuće i dalje su okružene vodom. Sisački Caritas i Crveni križ cijeli dan opskrbljuju hranom i vodom najugroženije mještane. Na terenu je i dalje vojska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaobalne vode u porastu Pod pritiskom Kupe Odra teče uzvodno Slika nije dostupna 'Stanje nije alarmantno' Vodeni val stigao na sisačko područje, Sisak spreman i za evakuaciju

Glavno prijevozno sredstvo mještanima je čamac. Čamcem se obavlja i opskrba hranom i pićem. Situacija je nešto bolja nego u petak, ali mnogim građanima uništene su kuće, poplavljena prizemlja i još uvijek pokušavaju spasiti što se spasiti može. Voda u pojedinim mjestima nije za piće. Ne rade škole. Ljudi ne mogu na posao.

Mještanima uvelike pomažu ekipe GSS-a koje su neprestano na terenu, vojska, koja i dalje pomaže jer pucaju neki nasipi pa se trebaju zaštititi naselja. U subotu je na poplavljeno područje stigao i načelnik generalnog stožera oružanih snaga Drago Lovrić koji je kazao kako ce vojska ostati na terenu koliko god je potrebno.

FOTO Sisak: Vojska, GSS i vatrogasci pomažu građanima

Na sreću, najkritičnije je prošlo. A dobra vijest je da Kupa stagnira. No da se voda povuče bit će potrebno najmanje 7 dana. Nakon toga počet će zbrajanje štete.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene