Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za dva tjedna

Jedan hrvatski grad izlazi na prijevremene izbore: Kome će 11 tisuća birača dati povjerenje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do prijevremenih izbora za gradonačelnika Novske ostalo je još dva tjedna.

Iako ih od prijevremenih izbora za gradonačelnika dijele još dva tjedna, već sada je izvjesno da će birači u Novskoj u nedjelju, 12. lipnja izabrati – gradonačelnicu.

Naime, za mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon što je bivši prvi čovjek grada Marin Piletić (HDZ) imenovan ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom, kandidirale su se HDZ/HSS-ova Marija Kušmiš i SDP-ova Valentina Opić.

Pročitajte i ovo Charles Michel s čelnicima BiH Probao i ćevape Predsjednik Europskog vijeća završio posjet BiH: Ništa o izmjeni izbornog zakona

Pročitajte i ovo Charles Michel s čelnicima BiH susret s predsjednikom europskog vijeća Čović i Izetbegović s Michelom: Ubrzati europski put i riješiti izborne prijepore

Kojoj od njih će oko 11 tisuća birača iskazati povjerenje znat će se u nedjelju navečer, 12. lipnja, nakon zatvaranja birališta.

Uz gradonačelnicu Novske, izabrat će se i njen zamjenik, odnosno zamjenica, a kandidati su Siniša Kesić (HDZ/HSS) i Milka Peulić (SDP), pokazuje zbirna lista kandidatura objavljena na mrežnoj strani Državnog izbornog povjerenstva.

Kandidati sada i službeno mogu biračima predstavljati svoje programe. Kampanja traje do petka, 10. lipnja u ponoć, kada za Novsku nastupa izborna šutnja uoči nedjeljnih izbora.

HDZ-ov Marin Piletić je za gradonačelnika Novske izabran na lokalnim izborima u svibnju prošle godine, već u prvom krugu, jer je dobio gotovo 64 posto glasova birača. Protukandidati su mu bili Vlado Klasan, kandidat Demokratske lokalne stranke i DP-a te Valentina Opić, kandidatkinja SDP/HNS-a. Za Piletićeva zamjenika izabran je Siniša Kesić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene