Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjećanje na tragediju

Danas se obilježava šesta obljetnica stradavanja vatrogasaca na Kornatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se obilježava šesta obljetnica najveće vatrogasne tragedije u Hrvatskoj u spomen na 30. kolovoza 2007. godine kada je život u požaru na otoku Kornatu izgubilo 12 pripadnika JVP Šibenik i DVD-a Vodice i Tisno.

U kapelici sv. Florijana ispod spomen križeva na Kornatu bit će služena misa zadušnica. Službu riječi će predvoditi don Gabrijel Jagarinec.

Pročitajte i ovo Josip Jović na Plitivcama Obljetnica smrti prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića: "Ponosan sam što dobio ime po svom stricu. Nikad neću prežaliti što ga nisam imao priliku upoznati, ali on živi u meni" Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

Predviđen je odlazak prema spomen križevima, na mjesto stradanja 12 vatrogasaca. Uz obitelji stradalih vatrogasaca te prijatelje i brojne mještane Murtera, Šibenika i Vodica očekuju se izaslanstva predsjednika Republike i Vlade RH, a u ime Hrvatskog sabora potpredsjednik Sabora Nenad Stazić.

>> FOTO Obljetnica tragedije na Kornatu '2192 dana bez istine!'

Očekuju se i izaslanstva Šibensko-kninske županije, gradova Šibenika i Vodica, općina Tisno i Murter-Kornati, Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) te Vatrogasne zajednice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene