Nakon potresa u Petrinji, kobnog 29. prosinca, cijela se Hrvatska ujedinila i pokazala humanost. Pomoć stiže iz svih krajeva zemlje i iz inozemstva, a koliko to znači stanovnicima stradalima u potresu dokazuje i poruka na prozoru jedne obiteljske kuće u Petrinji.

Galerija


U Petrinji, na prozoru obiteljske kuće okružene ciglama i žbukom, osvanula je poruka ''Hvala, divni ljudi'', uz jedno veliko crveno srce i četiri plišana medvjedića koji pozdravljaju sve dobre ljude koji sudjeluju u pomoći i sanaciji nastale štete. One materijalne, ali i psihološke.

Vezani članci Darko Horvat o obnovi Zagreba - 2 Gdje je zapelo s obnovom Zagreba, ministar Horvat otkrio kada će konačno početi: "Proces se događa korak po korak..." Donacijska kampanja Društva Naša djeca \"Neka rane postanu samo ožiljci\" Simboličnim bojanjem stabla u žuto u Petrinji obilježen početak donacijske kampanje "Neka rane postanu samo ožiljci"

Ispred kuće vide se razbacane cigle. Dok uz nju prolaze ljudi s kacigom na glavi, plišanci s porukom zahvale barem malo uljepšavaju nemili događaj, u kojem se šteta i dalje zbraja.