Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problematična lokacija

Na mjestu napada morske kornjače postavljeni plakati s upozorenjima: "Metar duga životinja? Nije zafrkancija"

Aktualno Galerija Kornjača na plaži Kornjača na plaži Foto: Dnevnik Nove TV Kornjača Kornjača Foto: Dnevnik Nove TV Upozorenje o opasnosti od kornjače Upozorenje o opasnosti od kornjače Foto: Dnevnik Nove TV +0 Plaža Galerija 1/4 >>
Nakon više napada morske kornjače na otoku Čiovu kod Trogira, postavljena su upozorenja za kupače. Područje je proglašeno opasnim za kupanje, odnosno kupačima se poručuje da u more idu na vlastitu odgovornost. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Iako uz paklenu vrućinu, na Čiovu kod Trogira samo poželite skočiti u plavo more, oni koje je u mjestu Slatine ugrizla morska kornjača to više ne bi ponovili.

Na metar dugu kornjaču glavatu želvu koja napada ljude, plakatima upozorava i Ustanova za more i krš. Na hrvatskom i engleskom piše: Oprez! Natpis poručuje kako se svi kupači ovdje kupaju na vlastitu odgovornost.

Pročitajte i ovo Vrućina u automobilu Novi slučaj Koliko brzo vrućina u automobilu može postati fatalna za djecu? Ekipa Dnevnika Nove TV provela je eksperiment, rezultati su zastrašujući

"Metar duga životinja? Nije zafrkancija. Gdje se točno nalazi, da znam izbjegavati?", rekao je Paško.

"Napravili smo sedam ili osam tih upozorenja. Da kupači malo pripaze, vlastita odgovornost zvuči zastrašujuće ali nema mjesta strahu ni panici", poručio je Guido Piasevolli iz Javne ustanove za more i krš.

Pročitajte i ovo Laboratorij Uvezen iz Afrike Zabilježen slučaj zarazne bolesti koja je u Hrvatskoj iskorijenjena prije 60 godina: Stručnjaci otkrivaju koji su simptomi

Osim osoba koje su za Dnevnik Nove TV ispričale kako je snažan i bolan bio ugriz, niz je slučajeva koji se spominju po kafićima na Čiovu. Turisti ne znaju bi li se bojali ili šalili.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene