Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija vozi se u koloni dugoj oko 12 km.


Prava se gužva stvorila na Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, gdje se vozi u koloni dugoj oko 12 kilometara. Tijekom dana zastoji su mogući u blizini turističkih središta na Jadranu i u Istri, u blizini trajektnih luka i pristaništa, kao i na dionicama na kojima su u tijeku radovi u unutrašnjosti, izvijestio je HAK.

Vezani članci Gužve u smjeru mora na naplatnoj postaji Lučko (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Gust promet diljem Hrvatske: Doznajte koje biste rute danas trebali izbjegavati u širokom luku Slika nije dostupna POČEO UDARNI VIKEND Nesreće usporavaju promet na autocestama

Nešto iza 15 sati normaliziran je promet zagrebačkom obilaznicom od čvora Lučko prema čvoru Jankomir, a na autocesti A1 prema naplati Lučko u Zagrebu vozi se u koloni dugoj oko sedam kilometara. Na glavnim je cestovnim pravcima promet pojačan i mogući su česti zastoji i vožnja u koloni. U Zagrebu, otežano se vozi Slavonskom avenijom kod Žitnjaka gdje je promet preusmjeren na Servisnu cestu.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj gužva je u smjeru Slovenije pa se pred naplatom Trakošćan vozi u koloni dugoj oko četiri kilometra zbog čega se promet preusmjerava sa čvora Krapina na državnu cestu D1 prema graničnom prijelazu Lupinjak. Promet je pojačan i na A3 Bregana-Lipovac i na A4 Zagreb-Goričan.