Muzej korupcije na Hipodromu (Foto: Dnevnik.hr)
Muzej korupcije na Hipodromu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Dario Juričan koji se potpisuje kao redatelj i kustos Muzeja korupcije postavio je na Hipodromu kamen temeljac za Muzej korupcije.


Juričan je poslao pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Gospodine Gradonačelniče!
Na zagrebačkom Hipodromu postavili smo kamen temeljac za Muzej korupcije. Logično je to mjesto, jer Muzej korupcije od početka izražava podršku svim Vašim smionim namjerama. Budući Muzej korupcije će, u svojstvu hrama, biti smješten u samom središtu planiranog projekta Zagreb City (Grad u gradu), jer - složit ćete se - korupcija je naša religija i jedina iskrena mantra o zajedništvu.

Sjećate li se uopće Hipodroma Gradonačelniče? Nekad ste tamo držali konje, sjećate li se barem njih? Niste ih, doduše, stavili u imovinsku karticu, ali tamo nema ni Vaših satova, ni Vašeg, basnoslovno skupog, talijanskog i francuskog dizajnerskog namještaja kojeg Vam je preporučio vrli zagrebački arhitekt, niti stanova kojima raspolažete, a nema bogme ni oldtimera koje ste pospremili u onu garažu u Grudama, garažu nad kojom ste uredno postavili nadzorne kamere.

Muzej korupcije u potpunosti podržava Vašu odluku da sada, kad na Hipodromu više nema Vaših konja, dođu Vaši prijatelji i kumovi građevinari i naprave urbana čuda na kakva smo od Vas i navikli.
Nadam se da će Vam u planiranju GUP-a za Hipodrom pomoći Vaši suradnici koji su na Županijskom sudu osuđeni za manipulaciju i krivotvorenje GUP-a. Ti su ljudi sad već vrlo iskusni i znaju kako se izvući s minimalnom, po mogućnosti uvjetnom kaznom.

Mene iskreno vesele Vaše nove radne pobjede, Vi ste još 2009. za početak Vaše predsjedničke kampanje skovali krilaticu: Za Hrvatsku k'o konj! i ja se nadam da ćete ju obnoviti, jer za Hrvatsku k'o konj nam jedino ima smisla u ova vremena. A samo je neki konj mogao 2008. izjaviti: „Dok sam ja gradonačelnik, prostor se Hipodroma neće dirati.“

Bunjac: "Izlazim iz Živog zida, bit ću neovisni zastupnik, to je za mene težak i emotivan trenutak"

Vezani članci Severina Severina na premijeri filma o Bandiću ukrala show zanimljivom porukom na masci, nju nitko nije ni očekivao Afere i Kumek - Bandić i žičara - 4 Film Kumek za rođendan Milana Bandića trebao bi razotkriti njegovu korupciju – On najavljuje dolazak: „Kakva bi bila premijera da Brad Pitt nije na njoj“