Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problematično pitanje

Dani elektroničkih medija: "Uređivačka politika medija ne smije biti dio zakonodavnog rješenja"

Dani elektroničkih medija (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Dani elektroničkih medija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Osim izmjena i dopuna Zakona o elektroničkim medijima, na 11. Danima elektroničkih medija u Svetom Martinu na Muri govorilo se o položaju i ulozi žena u medijima

O problemima s kojima se gotovo svakodnevno sureću novinari i medijski nakladnici, raspravljalo se je na 11. Danima elektroničkih medija u Svetom Martinu na Muri.

Pročitajte i ovo Grafika 6 (Foto: Škola za život) Obrazovanje novog doba Hrvatske škole solidno su opremljene za digitalnu nastavu - školarci obožavaju moderne metode poučavanja Slika nije dostupna paket medijskih zakona Obuljen Koržinek: Izmjene Zakona o elektroničkim medijima u četvrtom kvartalu

Osim izmjena i dopuna Zakona o elektroničkim medijima, govorilo se o položaju i ulozi žena u medijima. Na raspravi je otvoreno i pitanje problematike osnivanja Vijeća za medije, kojem bi funkcija bila regulacija medijskog sadržaja.

"Regulacija ide u novi zakon, čak se u ovom djelu deregulira, ali jednako tako mora postojati i stanovita odgovornost za javno izgovorenu riječ.", kazao je Josip Popovac, predsjednik Vijeća za elektroničke medije.

"Uređivačka politika bilo kojeg medija ne bi smjela biti dio zakonodavnog rješenja jer bi se na taj način omogućio posredan utjecaj politike izvršne vlasti da utječe na neovisnost medija.", rekla je Ivana Vukinovac Gelo, pravna savjetnica Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene