Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena cesta

Na Biokovu palo četrdesetak centimetara snijega, u nanosima ga ima i više od jednog metra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg koji od jučer pada na Biokovu spustio se nisko i na primorski dio te planine, a na najvišem vrhu, Svetom Juri, izmjereno je četrdesetak centimetara snijega.

Na najvišem biokovskom vrhu 1762 metra visokom Svetom Juri gdje je u 14 sati temperatura bila minus dva Celzijeva stupnja, visina snijega je četrdesetak centimetara, a u nanosima snijeg je viši od jednog metra, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Biokovska prometnica od ulaza u Park prirode Biokovo do vrha Sveti Jure, inače najviša u Hrvatskoj, većim je dijelom prekrivena snijegom, pa se tom jednotračnom prometnicom, s obzirom na to da je Park prirode Biokovo zatvoren, vozi na vlastitu odgovornost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema odmora Bijeli Božić stvorio im solidne probleme: Izletnici zaglavili na Dinari, terenac im potpuno zatrpao snijeg

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Detaljna prognoza Za blagdane nas čeka sve samo ne dosadno vrijeme. Hoćemo li napokon dočekati bijeli Božić?

Ujedno, od raskrižja Vošac - Sveti Jure na Biokovu postavljen je lanac koji onemogućuje prometovanje na zadnjih šest kilometara te ceste prema na višem biokovskom vrhu.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene