Vrijeme će sljedećih dana biti sve samo ne dosadno. Najprije nas čeka još jače zatopljenje, ali i kiša, zatim izražen pad temperatura, snijeg, bura i onda smirivanje i razvedravanje.


Na Badnjak će još ujutro biti sunca. Bit će iznadprosječno toplo, a najviša dnevna temperatura između 10 i čak 16 Celzijevih stupnjeva. Poslijepodne slijedi naoblačenje i kiša, u gorju i na riječkom području jaka i obilna. Uz sve to puhat će jako jugo i jak jugozapadnjak koji će smetati osjetljivima na vrijeme. Ukratko, bit će toplo, kišovito i nimalo zimski.

Vezani članci Snijeg na cesti, ilustracija Stiže prava zima: Za pojedina područja izdano i crveno upozorenje, a negdje će biti snijega i do koljena Kiša u Zagrebu - 1 Stiže velika promjena vremena: Bit će kišno, vjetrovito i hladno, danas suho samo u jednom dijelu zemlje

Negdje u noći, na sam Božić situacija će se promijeniti i s prodorom hladnog zraka doći će do zahladnjenja zbog čega će prvenstveno u gorju kiša prijeći u snijeg. U gorju središnje Hrvatske, a pogotovo u Lici i Gorskom kotaru snijeg će biti obilan i jak pa će se stvarati deblji snježni pokrivač. Umjesto juga zapuhat će jaka bura, bit će i olujnih pa i orkanskih udara koji će nositi snijeg i na obalu.

U subotu na svetog Stjepana vrijeme će se postupno smirivati. Očekujemo postupan prestanak oborina te djelomice sunčano vrijeme i to najprije u zapadnim krajevima zemlje, a duž obale još će puhati jaka bura s olujnim udarima.

Badnjak će biti kišovit i topao uz jaku južinu, Božić osjetno hladniji, u gorju umjesto kiše snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a na Svetog Stjepana još nešto snijega i susnježice, ali postupno smirivanje i razvedravanje.

Na Jadranu Badnjak kišovit uz jaku i obilnu kišu na sjevernom dijelu, a u Dalmaciji još sunčano. Na Božić i dalje toplo, ali zapuhat će jaka i olujna bura na sjevernom dijelu koja će sniziti temperature u danima koji slijede. U subotu će olujna bura puhati duž cijele obale.

Znači od sutra u poslijepodnevnim satima promjena vremena u kojoj će biti svega. U badnjoj noći i na Božić jaka i obilna kiša, a u gorju snijeg.