Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detaljna prognoza

Za blagdane nas čeka sve samo ne dosadno vrijeme. Hoćemo li napokon dočekati bijeli Božić?

Vrijeme će sljedećih dana biti sve samo ne dosadno. Najprije nas čeka još jače zatopljenje, ali i kiša, zatim izražen pad temperatura, snijeg, bura i onda smirivanje i razvedravanje.

Na Badnjak će još ujutro biti sunca. Bit će iznadprosječno toplo, a najviša dnevna temperatura između 10 i čak 16 Celzijevih stupnjeva. Poslijepodne slijedi naoblačenje i kiša, u gorju i na riječkom području jaka i obilna. Uz sve to puhat će jako jugo i jak jugozapadnjak koji će smetati osjetljivima na vrijeme. Ukratko, bit će toplo, kišovito i nimalo zimski.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

Negdje u noći, na sam Božić situacija će se promijeniti i s prodorom hladnog zraka doći će do zahladnjenja zbog čega će prvenstveno u gorju kiša prijeći u snijeg. U gorju središnje Hrvatske, a pogotovo u Lici i Gorskom kotaru snijeg će biti obilan i jak pa će se stvarati deblji snježni pokrivač. Umjesto juga zapuhat će jaka bura, bit će i olujnih pa i orkanskih udara koji će nositi snijeg i na obalu.

U subotu na svetog Stjepana vrijeme će se postupno smirivati. Očekujemo postupan prestanak oborina te djelomice sunčano vrijeme i to najprije u zapadnim krajevima zemlje, a duž obale još će puhati jaka bura s olujnim udarima.

Badnjak će biti kišovit i topao uz jaku južinu, Božić osjetno hladniji, u gorju umjesto kiše snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a na Svetog Stjepana još nešto snijega i susnježice, ali postupno smirivanje i razvedravanje.

Na Jadranu Badnjak kišovit uz jaku i obilnu kišu na sjevernom dijelu, a u Dalmaciji još sunčano. Na Božić i dalje toplo, ali zapuhat će jaka i olujna bura na sjevernom dijelu koja će sniziti temperature u danima koji slijede. U subotu će olujna bura puhati duž cijele obale.

Znači od sutra u poslijepodnevnim satima promjena vremena u kojoj će biti svega. U badnjoj noći i na Božić jaka i obilna kiša, a u gorju snijeg.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene