Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock)
Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Gulicer/Thinkstock

Muškarac koji je susjeda gađao sjekirama provest će u zatvoru 11 mjeseci.


U okolici Novog Marofa muškarac napao susjeda s kojima je u imovinskom sporu ni manje ni više nego sjekirom, prenosi lokalni portal Danica.

Presuda od 11 mjeseci sada je postala pravomoćna pa će muškarac morati iza rešetaka više godina nakon nemilog događaja. On je susjeda napao 2019. Navodno se derao: "Ubiti ću te! Zaklat ću te! Kaj radiš na mojem gruntu."

Nakon toga uzeo je tri sjekire koje se stale na panju i s udaljenosti od pet do deset metara gađao šokiranog susjeda koji se srećom uspio izmaknuti.

Tučnjava na Platku - 1 Nove reakcije nakon divljanja na Platku: Oglasio se i Sindikat policije

"Nazvao sam policiju kako bih prijavio prijetnju. U tom času on je bacio prvu sjekiru koja je proletjela pet centimetara od moje glave! Slučajno je promašio. Bacio je potom još dvije sjekire, ali uspio sam se izmaknuti. Potom me pokušao pogoditi i lopatom", svjedočio je susjed.

Kineski balon za kojeg Amerikanci vjeruju da je špijunski Srušeni špijunski balon Amerikancima budi jeziva sjećanja na Drugi svjetski rat

On je naslijedio kuću od napadačeve bake, ali unuk osporava njegovo pravo na nju. Tvrdi da susjed tu već dvije godine živi neprijavljeno. Na suđenju je isto tako rekao i da je djelovao u samoobrani. Susjed je, tvrdi, prvi na njega bacio crijep.

"Potom je krenuo prema panju i sjekiri, pa sam dotrčao i bacio sjekiru u visoku travu jer sam se bojao za život. Dvije manje sjekire tamo nisam dirao. I nisam bio pijan, tog dana popio sam samo jedan mali amaro", branio se.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju