Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ne mrzim nikoga''

Mučno svjedočanstvo iz Škabrnje: "Četnik me htio zaklati. Stavio mi je nož pod vrat, ali u zadnjem trenutku oficir JNA ga je gurnuo i spasio mi život"

Mnoštvo ljudi odalo je počast žrtvama Škabrnje. Prošlo je 30 godina od masakra 48 civila i 15 branitelja koji su zvjerski mučeni i ubijani, mjesto opljačkano i devastirano. Jedan od njih je Denis Gurlica.

Denis Gurlica preživio je pad Škabrnje. Imao je tada 15 godina.

"Kad je počelo granatiranje, oko sedam sati, prvi sam istrčao iz kuće i dotrčao do podruma pokojnog susjeda. Ostao sam u podrumu dok me nisu zarobili do 11 sati. Onda su nas izveli van, maltretirali i postavili nas na zid šupe, uz koji su nas htjeli streljati", ispričao je Gurlica svoje mučno iskustvo Mariju Juriču u Vijestima Nove TV.

U zadnjem trenu su ga izvukli. "Njih su pobili, a ja sam ostao živ. Vodili su me iza kuća, dovikivali grozote i doveli su me do četnika koji me htio zaklati. Stavio mi je nož pod vrat i u zadnjem trenutku, prije nego što je povukao, oficir JNA ga je gurnuo i tako mi spasio život", prisjetio se.

Kazao je da su mu pomiješane emocije, ali da je ponosan zbog svojih mještana, kao i cijele Hrvatske. ''Ne mrzim nikoga, ja sam kršćanin. Nije mi u prirodi da mrzim'', rekao je Gurlica u razgovoru s reporterom Juričem.

Pročitajte i ovo Ivana Pezo Moskaljov VUKOVAR 30 GODINA Tisuću lampiona na Dunavu: "Vječna zahvala i sjećanje na sve one koji su dali najviše što su mogli - svoje živote"

Pročitajte i ovo Mile Dedaković Jastreb VUKOVAR 30 GODINA Bio je to pakao na zemlji, ali heroji Vukovara sve bi opet ponovili: ''Mi smo mladost proveli u ratu, to su naši izlasci, to su naši tulumi''

Nalogodavci masakra nisu kažnjeni. ''Oni moraju živjeti s time, ja živim sa svojom boli i mukom koja će me pratiti do kraja života, ali svi ćemo jednom doći Bogu na istinu. On će suditi, ne ja'', zaključio je Gurlica.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene