Osmero hrvatskih državljana sumnjiči se za trgovinu ljudima te protupravno oduzimanje slobode. Na svom su imanju, više od godinu dana, brutalno zlostavljali 36-togodišnjeg muškarca koji je nakon nekoliko pokušaja uspio pobjeći. Nakon bijega hospitaliziran je u bolnici s višestrukim ozljedama.


Prisiljen na težak fizički rad, zatočen na obiteljskom imanju u mjestu Draganići u nehumanim je uvjetima živio više od 550 dana.

Vezani članci Policija, ilustracija - 4 Lavina potresnih svjedočanstava o seksualnom zlostavljanju ukazala na veliki problem društva. Ministar Božinović o uznemiravanju policajki: ''Sankcija mora biti'' Franka Perković, dekanica Akademije dramskih umjetnosti Dekanica zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti: "Nažalost, imamo dva slučaja gdje se čini da se radi baš o seksualnom zlostavljanju"

Iskoristivši nepažnju svojih mučitelja, 36-godišnjak je uspio pobjeći iz zatočeništva i u teškom je stanju prevezen u karlovačku Opću bolnicu.

Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac, kaže da je pacijent bio u "vrlo životno ugrožavajućem stanju". "U stanju teške pothranjenosti sa starijim višestrukim prijelomima i ranama po tijelu", kaže Jančić.

Alarmirana je karlovačka policija, a u slučaj se zbog sumnji u trgovinu ljudima uključio i PNUSKOK. Osmero hrvatskih državljana našlo se na meti istražitelja.

"Na svojem obiteljskom imanju na području Karlovca psihičkim i fizičkim zlostavljanjem prisiljavali su oštećenog muškarca na težak fizički rad. Pri tome su ga držali u neljudskim uvjetima, ograničavajući mu slobodu kretanja i nanoseći mu ozljede", priopćio je MUP.

Nevjerovatno zvuče i MUP-ovi podaci o porastu trgovine ljudima. Samo prošle godine prijavljeno je 7 slučajeva ove vrste organiziranog kriminaliteta.

Slučaj iz Draganića proslijeđen je općinskom Državnom odvjetništvu koje je za osumnjičenike zatražilo određivanje istražnog zatvora, no sudac istrage nije udovoljio tom prijedlogu, već je osumnjičenicima rješenjem odredio mjere opreza - zabranu približavanja žrtvi te zabranu uspostavljanja i održavanja bilo kakve veze sa žrtvom i svjedocima. 

A pred žrtvom je još dug put do potpunog oporavka.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr