Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPORNI PRIJEDLOZI

"Možemovski" način upravljanja Splitom: Bazen pod upitnikom, Spaladium Arena pred zatvaranjem, ali se ide u kandidaturu za Europske igre

Aktualno Galerija Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Foto: DNEVNIK.hr Vrtić - 1 Vrtić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vrtić - 2 Vrtić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vrtić - 3 Galerija 1/4 >>
Ni splitska vlast ne snalazi se najbolje s vlastitim prijedlozima i odlukama. U četvrtak su povukli odluku prema kojoj su vrtići trebali poskupjeti za 25 posto. U proračunu od preko milijardu i pol kuna nisu pronašli novca za najmlađe, ali zato planiraju stotine milijuna kuna pronaći za novo sportsko natjecanje za koje je malo tko uopće čuo. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Roditelji splitske djece privremeno mogu odahnuti. Odustalo se od poskupljenja vrtića.

No teško da će za dizanje cijena dobiti potrebnu političku podršku.

Ivana Ljulj Cvitanić, gradska vijećnica Mosta očekuje da do drugog prijedloga te odluke, eventualne, može doći do boljeg ishoda za roditelje i djecu.

Ispod crte ostalo je dvjestotinjak malih Splićana.

Pet milijuna kuna pronašlo se za vaterpolsko prvenstvo. Nakon kojeg bi Split mogao ostati i bez montažnog bazena, jer odluke kamo bi s njim i dalje nema.

Bazen pod upitnikom, Spaladium Arena pred zatvaranjem. Ali kreće se u kandidaturu Splita za domaćina Europskih igara, čiji trošak premašuje pola milijarde kuna. Uz samo jedan glas protiv.

Davor Matijević, gradski vijećnik SDP-a ističe kako nije siguran jesu li uopće u stanju iznijeti to do kraja.

"Nizozemska je odustala, a mi s problemima kakve imamo, s financijskom situacijom za koju uopće ne možemo znati kakva će biti 2027.", kaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI KOEFICIJENTI Puljak najavio veće plaće spremačicama u gradskoj upravi: "Time im želimo pokazati da cijenimo njihov rad"

Pročitajte i ovo Spaladium Arena - 9 NA RAČUNU NIŠTA Što će biti sa Spaladium Arenom u Splitu? "Ni Milanović nema pojma da se zatvara, čovik u šoku..."

Olimpijci uvjeravaju da nema sumnje u ozbiljnost cijele priče.

Željko Jerkov, predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca naglašava kako mu je na otvaranju prvenstva u vaterpolu premijer rekao da slobodno kaže na Gradskom vijeću da imaju podršku Vlade.

S obzirom na to da na mjestu stoje puno manje kompleksni projekti, Splićani nisu optimistični.

Neki misle i da grad posljednjih godina stoji na mjestu.

Drugi dodaju: "Hoće li uspjeti, nije on sam, to je pitanje.“

Pitanje na koje Splićani već predugo čekaju odgovor.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene