Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komercijalnim letom

VIDEO Milanović o sprovodu britanske kraljice: "Idem iz pristojnosti. Na Tuđmanov sprovod nije došao nitko"

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović potvrdio je da sa suprugom Sanjom Musić Milanović ide na sprovod britanske kraljice te da će letjeti komercijalnim letom. Na sprovod, kaže, ide iz pristojnosti te je dodao da "na sprovod hrvatskog predsjednika nije došao nitko".

Zoran Milanović potvrdio je da sa suprugom Sanjom ide na sprovod britanske kraljice te da će letjeti komercijalnom linijom, ali "zato što je naš avion na remontu".

"Ja idem na sprovod Kraljice, a na sprovod predsjednika Tuđmana nije došao nitko", kazao je i dodao da "države to pamte".

Pročitajte i ovo Lijes s tijelom kraljice stigao u Buckinghamsku palaču - 4 Dirljivi prizori Kraljica Elizabeta posljednji put u Buckinghamskoj palači: Dočekali je svi članovi obitelj, uključujući Harryja i Meghan

Pročitajte i ovo Dolazak lijesa kraljice Elizabete u Edinburgh Lice sve otkrilo Novi kralj rastužio prizorom za vrijeme bdjenja nad lijesom svoje majke, kraljevski fanovi uočili su ono očito

"Idem na sprovod britanske kraljice koja je umrla na dužnosti, kao što je umro i hrvatski predsjednik pa onda nekako i moj predsjednik, ali ne i moj izbor. Umro je, pa mu je došao samo Orban i Demirel".

Na sprovod će ići komercijalnim letom jer je "hrvatski avion na remontu već četiri mjeseca". Da je dostupan, kaže, letio bi hrvatskim zrakoplovom jer "tako trebaju letjeti hrvatski predsjednici i premijeri. To je pravilo, to moramo naučiti".

"Hrvatska ima samo jedan zrakoplov, pa 's čim imaš, s tim klimaš'".

"Iskreno rečeno, ja tamo idem zbog protokola i pristojnosti, koju Britanija nama nije pokazala", kazao je hrvatski predsjednik. 

Pogreb britanske kraljice Elizabete II. održat će se u ponedjeljak 19. rujna u 11 sati. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene