Obavijesti Video Pretražite Navigacija
laku noć, hrvatska

Može li apsurdnije: Sud kaznio učiteljicu jer je drva za ogrjev dovezla iz vlastitog vinograda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski sud u Bjelovaru kaznio je učiteljicu (48) jer je iz vlastitog zapuštenog vinograda u svoje dvorište dovezla oko 20 kubika drva za ogrjev bez - popratnice.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru učiteljicu je kaznio s 900 kuna i još 100 kuna sudskih troškova. Nesretnoj ženi na teret je stavljeno to što nije imala teretni list, odnosno popratnicu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas Stravična nesreća kod Bjelovara: Muškarac (30) traktorom pregazio dijete Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama

Zapušteni vinograd bjelovarska je učiteljica naslijedila od bake, pa je odlučila posjeći stabla bagrema i pripremiti ih za ogrjev.

Drva je transportirala do svog dvorišta, no tada na scenu stupaju inspektori bjelovarskog Državnog inspektorata i podnose prijavu jer drva nisu bila propisno obilježena, odnosno učiteljica nije imala teretni list.

“Vinograd se godinama nije obrađivao, pa su na njemu narasla stabla bagrema. Nisam znala da je potrebna popratnica za ogrjev koji nije iz šume i da on mora biti počekićan, pogotovo jer se radi o zapuštenom vinogradu, a ne šumi. Prvi put sam to učinila, stvarno nisam znala”, branila se učiteljica, ali nije pomoglo, piše Večernji list.

U presudi se navodi da je prilikom odmjeravanja kazne sud uzeo u obzir "obiteljsko i imovno stanje okrivljenice, a kao olakotna okolnost cijeni se priznanje počinjenog prekršaja, dosadašnje nekažnjavanje i izraženo kajanje”.

Za taj prekršaj predviđene su veće novčane kazne, ali sutkinja veli da je na koncu odlučila biti blaža prema učiteljici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene