Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u NP Paklenica

HGSS-ovci uzaludno čekali MORH-ov helikopter za hitan prijevoz unesrećene žene: "Zbog tehničke neispravnosti..."

Aktualno Galerija HGSS - 3 HGSS - 3 Foto: Vijesti u 17 HGSS - 1 HGSS - 1 Foto: Vijesti u 17 HGSS - 4 HGSS - 4 Foto: Vijesti u 17 +0 HGSS - 2 Galerija 1/4 >>
Zadarski HGSS je u novoj akciji spašavanja strane državljanke u Nacionalnom parku Paklenica. Penjačica je zadobila otvoren prijelom potkoljenice zbog čega obilno krvari te joj je potreban hitan prebačaj u bolnicu.

Spasilačke ekipe po unesrećenu stranu državljanku u Nacionalnom parku Paklenica krenule su zemaljskim putem jer, tvrde HGSS-ovci, zbog tehničke neispravnosti helikoptera Ministarstva obrane, tim letača spasilaca nije mogao izaći na intervenciju. Srećom, žena je spašena i predana na daljnu obradu hitnoj pomoći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Pala ekipa koja je po gradu organizirala prostituciju: Usluge nudili preko oglasa, ženu prisiljavali na rad

"Ekipe koje su se našle tamo, dakle penjački partner i tim su joj pristupili, zbrinuli i pozvali pomoć. Sad je u tijeku zemljska akcija spašavanja. Zatražen je helikopter, dogodilo se to da su nam iz centra 112 javili da helikopter neće moći poletjeti iako su naše ekipe bile spremne kako bi poletile. Međutim, u ovom slučaju, će se one popeti pješke do vrha i onda će spuštanje krenuti u kanjon. To će sigurno trajati više sati", prokomentirao je za Dnevnik Nove TV izvršni pročelnik HGSS-a Marko Rakovac.

Oko 19:20 su priopćili na svojoj Facebook stranici kako su ženu uspješno predali timu hitne pomoći.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene