Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što s 49,1 posto udjela?

MOL odgovorio Vladi: Prodaja Ininih dionica tek je jedna od opcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska naftna kompanija MOL odgovorila je na današnje priopćenje hrvatske Vlade kojim traži hitno izjašnjavanje o sudbini mađarskog udjela u Ini. U MOL-u kažu da je prodaja Ininih dionica 'tek jedna od opcija'.

Mađarski je MOL u četvrtak, nakon što je hrvatska Vlada zatražila da se ta naftna tvrtka izjasni namjerava li prodati svojih 49,1 posto udjela u Ini, za Reuters pojasnio kako je prodaja udjela 'tek jedna od opcija' koje se razmatraju, prenosi iz Budimpešte mađarska novinska agencija MTI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tvrdio da nije kriv Ivi Sanaderu Ustavni sud odbacio tužbu na presudu u slučaju Ina-MOL Slika nije dostupna Direktor MOL-a Hernadi o sukobu MOL-Ina: To nije spor između država

>> 'Bez odgađanja recite hoćete li prodati dionice Ine!'

Hrvatska je Vlada u četvrtak u priopćenju poručila kako mađarski MOL treba što prije nedvosmisleno reći ima li bezuvjetnu namjeru prodaje dionica koje drži u Ini.

'S obzirom da je Uprava MOL-a istodobno ovlastila Odbor izvršnih direktora da započnu s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u Ini, Vlada Republike Hrvatske smatra da je za dobrobit Ine prijeko potrebno da MOL što prije nedvosmisleno iskaže ima li bezuvjetnu namjeru prodaje dionica koje drži u Ini', ističu iz Vlade.

Hrvatska Vlada u Ini ima 44,84 posto dionica, dok mađarski MOL ima 49,1 posto.

MOL je prošlog petka objavio kako je ovlastio odbor izvršnih direktora da započnu s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u Ini nekoliko sati nakon što je završen drugi krug pregovora između Vlade i MOL-a o međusobnim odnosima u Ini, a koji je potvrdio različita gledišta i razmimoilaženja dviju strana, posebice oko upravljanja Inom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene