Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarski šef diplomacije Janos Martonyi tijekom posjeta Zagrebu poručio je da MOL nema namjeru steći kontrolu nad 75 posto dionica Ine.


Zagreb je posjetio mađarski šef diplomacije Janos Martonyi koji je u susretima s premijerom Zoranom Milanovićem i hrvatskom šeficom diplomacije Vesnom Pusić dobio zahvalu za sve što je Mađarska učinila na putu Zagreba prema Bruxellesu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nedolazak mađarskog šefa diplomacije nije pljuska Hrvatskoj' Slika nije dostupna SLUČAJ INA-MOL: Poslovna ili politički motivirana odluka mađarske Vlade?

I mađarska i hrvatska strana poručile su kako se o Ini i MOL-u razgovaralo, ali ne i pregovaralo. Mađarski šef diplomacije poručio je kako MOL nema namjeru kupovati 18 posto dionica Ine čime bi kontrolirao 75 posto dionica.

>> Radnici Ine na Markovu trgu Vladi vikali: Izdaja!

A bivši dužnosnici Vlade, ali i Nadzornog odbora Ine, protive se privatizaciji i razgovore vide kao jedino rješenje.

'MOL je ušao kao strateški partner, ali se pokušao pretvoriti u vlasnika i pretvoriti Inu u svoju podružnicu. S MOL-om se mora i može razgovorati', rekao je bivši predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern.

'Mađarima nije u interesu da stvaraju neprijateljsko okruženje u Hrvatskoj', rekao je bivši ministar financija Ivan Šuker.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook