Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mađarski šef diplomacije

MOL nema namjeru steći kontrolu nad 75 posto dionica Ine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski šef diplomacije Janos Martonyi tijekom posjeta Zagrebu poručio je da MOL nema namjeru steći kontrolu nad 75 posto dionica Ine.

Zagreb je posjetio mađarski šef diplomacije Janos Martonyi koji je u susretima s premijerom Zoranom Milanovićem i hrvatskom šeficom diplomacije Vesnom Pusić dobio zahvalu za sve što je Mađarska učinila na putu Zagreba prema Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

I mađarska i hrvatska strana poručile su kako se o Ini i MOL-u razgovaralo, ali ne i pregovaralo. Mađarski šef diplomacije poručio je kako MOL nema namjeru kupovati 18 posto dionica Ine čime bi kontrolirao 75 posto dionica.

>> Radnici Ine na Markovu trgu Vladi vikali: Izdaja!

A bivši dužnosnici Vlade, ali i Nadzornog odbora Ine, protive se privatizaciji i razgovore vide kao jedino rješenje.

'MOL je ušao kao strateški partner, ali se pokušao pretvoriti u vlasnika i pretvoriti Inu u svoju podružnicu. S MOL-om se mora i može razgovorati', rekao je bivši predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern.

'Mađarima nije u interesu da stvaraju neprijateljsko okruženje u Hrvatskoj', rekao je bivši ministar financija Ivan Šuker.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene