Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključio se i DORH

Mladić prijetio smrću župniku pa iznudio hrpu novca, dva automobila i vikendicu na moru

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Mladić (26) godinama je prijetio župniku i iznuđivao ga. Zbog straha za život župnik mu je davao novac, prepisao mu dva automobila i vikendicu.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 9. ožujka 2023. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (26) zbog osnovane sumnje na počinjenje pet kaznenih djela iznude.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Ilustracija Ubijen je Krvavi napad u Francuskoj: Muškarac nožem napao ljude, ubio jednu osobu

Župnik je 2019. godine 26-godišnjaku - koji je prijetio da će nanijeti zlo sebi ili župniku, u više navrata dao iznos od 100 do 500 kuna. Iznuda se događala u prostorijama župnog dvora.

Jednom prilikom tražio je iznos od 30.000 kuna te župniku prijetio nožem. To je radio, piše DORH, "kako bi platio svoje dugove". Osim novca, 26-godišnjak mu je SMS-ovima prijetio i tražio da mu župnik prepiše automobil vrijednosti gotovo osam tisuća eura. Župnik je to učinio.

Nadalje, 6. rujna 2019. u prostorijama drugog župnog dvora tražio je novac za podmirenje dugova. Kada je župnik rekao da ga nema, tražio je od njega da mu prepiše svoj apartman u Dalmaciji, na što župnik nije pristao. Mladić mu je zaprijetio i prislanjao mu užareni predmet na tijelo. Opet zbog straha za život župnik mu je i to prepisao. Kako ističe DORH, mladić je vikendicu prodao (za najmanje 50.000 eura), a novac je zadržao za sebe.

Mladić se vratio u župni dvor i tražio i drugi automobil, što je župnik i napravio. Vrijednost tog automobila je oko devet tisuća eura. Nadalje, u prosincu prošle godine mladić je u automobilu župniku uperio pištolj i tražio 57.000 kuna. Zbog straha župnik mu je uspio dati 50.000 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene